Magyar foci

A Fradi gyengébb, a bajnokság erősebb lett - Orosz Pál

A vezérigazgató szerint fontos a fiatalok szerepeltetése, de a Fradi eredménykényszere miatt nem lesz nevelőegyüttes.

Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója volt a Digi Sport Reggeli start hétfői adásának vendége. A zöld-fehér klub elöljárója több, az érdeklődésre számot tartó témát is érintett a műsorban, így beszélt arról, hogy :

  • a Fradi nyári igazolásainak zöme nem fűzte be a hozzá fűzött reményeket, így az erősödő bajnokságban nem tudta megvédeni a címét.
     
  • a Fradi folyamatosan trófeákért kell, hogy küzdjön, ezért a jövőben sem támaszkodhat kizárólag saját nevelésű játékosokra, a Fradi nem lesz nevelőegyesület
     
  • A nyári szezonban is várhatóak erősítések, a klub több játékost is kiszemelt már, jó nevek érkeznek majd a Fradiba
     
  • az NB III-as csapatot amiatt szüntetik meg, mert a szakmai stáb úgy véli, egy játékosnak 20-21 éves korára készen kell állnia arra, hogy az első vagy a másodosztályban is megállja a helyét.
     
  • Lipcsei Péterrel tárgyalásban áll a klubvezetés, a tréner addig maradhat a Ferencváros kötelékében, ameddig akar.
     
  • Thomas Doll akkor is a helyén marad, ha a Ferencvárosnak nem sikerül megnyerni a Magyar Kupát és a bajnokságban is lecsúszik a dobogóról
     
  • A Fradi elérte a minimális célkitűzést, hiszen indulhat az Európa Liga selejtezőjében. Sikernek viszont csak a főtáblára kerülést tekintetnék.

    A teljes beszélgetés

A Ferencvárosra még két tétmérkőzés vár a mostani szezonban: jövő hétvégén az Újpest elleni hazai derbivel zárja az OTP Bank Ligát, majd rá következő hét szerdáján szintén a Groupama Arénában vívja a Magyar Kupa fináléját a Vasas ellen.

Melyik csapat nyeri a Magyar Kupát?x;
[2295594] 2017-05-27 19:00:00 Ferencváros - Újpestx;
209575