Premier League

Vereti a nép a Manchester Unitedet

Óriási mértékben emelkedett a Manchester United szorzója a Crystal Palace elleni szezonzáró előtt, José Mourinho az Európa Liga-döntőt szem előtt tartva tartalékolhat vasárnap.

Az már korábban eldőlt, hogy a Manchester United a bajnokságon keresztül nem tudja magát kvalifikálni a Bajnokok Ligája következő idényére, így a Vörös Ördögök számára a jövő héten esedékes Európa Liga-finálé jelentheti a megoldást. Az angol sztárcsapat esélyesebbnek számít az Ajax ellenében, így nem csoda, ha Manchesterben mindenki a stockholmi találkozóra koncentrál.

1x2    
Manchester United Döntetlen Crystal Palace
2.45 3.25 2.75

Csakhogy vasárnap még az angol bajnokság utolsó fordulóját is le kell tudni, az ellenfél pedig az igen szívós Crystal Palace lesz. Sam Allerdyce együttese közel teljes arzenáljával utazhatott el az Old Traffordra - a múlt heti kezdőhöz képest Andrew Towsend hiányozhat - a sajtóban megjelent hírek után pedig komoly motiváció lehet egy bravúros győzelem kiharcolására.

Merthogy a Manchester United tartalékolni fog. Mourinhónak eleve számos sérült játékossal kell számolnia Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Luke Shaw és Ashley Young régóta maródi, de Fellaini és Fosu-Mensah sem teljesen egészséges. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Southampton ellen Juan Matát is le kellett cserélni, de a hírek szerint a spanyolnak nincs komolyabb baja, így pályára kerülhet a Crystal Palace ellen is.

A kezdőcsapatban azonban több zöldfülű is szóhoz juthat, így például Dearnley, McTominay, Willock vagy Mitchel, de a kapuban José Pereira szerepeltetése sem mindennapos.

A goal.com szerint így állhat fel Mourinho vasárnap

A manchesteriek helyzetét a fogadók is kiszimatolták, a hazai sikerre eredetileg kínált 1.70 körüli szorzó mostanra van, ahol 2.80-ig kúszott fel, míg a Palace sikere ötszörös oddsról esett szintén 2.60-2.80 körüli számra.

A United egyébkét nincs túl jó passzban, az utolsó öt fordulóban nem tudott meccset nyerni a PL-ben, ezzel együtt igen kínos lenne, hogy egy vesztes meccset zárnák le a szezont.

Mindent összevetve - ahogy az ilyen esetekben mindig - érdemes megvárni a hivatalos kezdőcsapatokat és a felállások ismeretében fogadni a mérkőzésre.

  • A MU 15 alkalommal találkozott a Crystal Palace-szal a PL-ben és még soha nem kapott ki (12-3-0)
     
  • A Premier League-ben még soha nem bukott pontot a londoni alakulattal szemben az Old Traffordon (7-0-0)
     
  • Sam Allardyce és José Mourinho 10 alkalommal meccselt egymással, az angol menedzsernek még soha nem sikerült legyőznie portugál kollégáját (7-3-0).
     
  • A PL történetében a MU 16 meccset nyert a 24 utolsó fordulós találkozójából, ezzel rekordernek számít (16-6-2)
     
  • A vasárnapi lesz José Mourinho 250. Premier League-találkozója, ezzel ő a 22. tréner, aki eléri ezt a számot.
[2252188] 2017-05-21 16:00:00 Manchester United - Crystal Palacex;
209498