E-Sport

Óriási tasli, vagy az év meccse? – Döntőjéhez érkezett az MSI!

  • Thanatos

Minden az SKT sikere mellett szól, ám a G2 eddigi teljesítménye is igen emlékezetes volt. Mi várható a fináléban?

Ha szeretnéd megismerni a League of Legends világát, mindenképpen kövesd szerkesztőnk Facebook-oldalát, hiszen Thanatos napról napra megosztja gondolatait, ötleteit és tippjeit a LoL világáról!

Alap információk a tornáról:

Az elmúlt hetekben rengeteg szó esett a Mid-Season Invitational idei állomásáról, amely nem volt véletlen: a világ League of Legends régióinak legjobbjai küzdöttek meg egymással, ma pedig végre kiderülhet, hogy jelenleg ki a legerősebb LoL csapat a világon. Hosszú utat tett meg mind a két társaság, és egészen biztosan vért izzadva küzdenek majd az utolsó másodpercig. Vajon van esélye Európának Dél-Koreával szemben?

Oddsok a döntőre
SK Telecom T1: 1.02 G2 Esports: 11.00

SK Telecom T1 - G2 Esports (Kezdés: 20:0)

Hatalmas bajban vagyok ezen mérkőzés végeredményének megtippelésekor, ugyanis ambivalens érzések sora kavarog bennem. Amit biztosan állíthatunk, hogy az SKT minden eddiginél magabiztosabban menetel a nemzetközi porondon. A FlashWolves elleni 3 – 0 az elődöntőben ezt különösen kiemeli. Egyszerűen elképesztő, hogy mennyire tisztán, könnyedén és mesterien győzik le ellenfeleiket. Egyértelműen nekik kellene megnyerni ezt a szériát, hiszen olyan tudással rendelkeznek mind egyéni, mind csapat szinten, amelyhez nem tud felérni egyetlen társaság sem jelenleg (legalábbis az MSI-on indult csapatok közül). És akkor belép a képbe a G2. Minden eddiginél jobb nemzetközi teljesítményt tudtak eddig letenni az asztalra, így ez már biztosan az ő évük. Számtalan hibával rendelkeznek, sokaknak antipatikusak is a túlzott és sokszor indokolatlan egoizmus miatt, és mindemellett folyamatosan képesek meglepni mind a közönséget, mind a szakértőket. Ilyen volt a tegnapi nap is, hiszen a Team WE felett aratott fölényes győzelem minden volt, csak nem borítékolt.

Ám ez nem érdekelte a G2-t és végül ők jöttek ki jobban. Öröm volt látni, ahogyan harcoltak, és ahogyan tudták kezelni saját gyengeségeiket is. Felpörögtek, éltek és küzdöttek: ez nem volt meg bennük eddig. Hogy mind ez elég lesz-e a győzelemhez az SKT-vel szemben? Bevallom, nem hiszem. Ahogyan a cím is sejteti, ebből egy könnyed 3 – 0 is lehet a dél-koreai társaságnak, amennyiben a G2 nem képes reagálni az SKT hívásaira, továbbá túl sok hibát vét. Sokan meg lennének lepve, ha 1 vagy 2 mérkőzést elhozna a G2, míg ha megszereznék az MSI győzelmet, felrobbanna minden, az biztos. A két véglet nem véletlen, és bőven remélem, hogy a hihetetlen izgalmakat tartogató, szorosabb ütközetnek lehetünk szemtanúi. A fogadások szerelmeseinek pedig azt ajánlom, hogy óvatosan próbálkozzanak ezen a meccsen, hiszen nem véletlen, hogy mindenre jól fizetnek az irodák, ami nem az SKT. G2 győzelem egyesek életének mázlija lehet, 1 – 2 mérkőzéssel azért a kockázatokat kedvelői eljátszhatnak azért. Lehet, ma estére inkább megéri egy nagy adag rágcsálnivaló és egy behűtött ital bekészítése.

Thanatos-tipp: SKT 3 - 2 G2

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.