NB I

Nyert a Vidi, bukhatja a bronzot a Fradi - bajnoki döntő lesz a jövő héten

  • varin

Lazovicsék sikerével a ferencvárosi bronzérem esélye is jelentősen halványult.

A Honvéd kora esti sikerével pontszerzési kényszerbe került a Videoton a Ferencváros ellen, igaz, Lazovicsék számára lényegében mindegy volt, hogy nyernek vagy remiznek, abban a tudatban léphettek pályára Felcsúton, hogy ha nem kapnak ki, akkor is nyerniük kell jövő héten Kispesten. Nem volt azonban mindegy a Ferencvárosnak sem a találkozó, hiszen a Vasas nyerni tudott a Gyirmót ellen, így ideiglenesen az angyalföldiek álltak a harmadik helyen.

Rendkívül jó iramban, sok helyzettel kezdődött a mérkőzés, ám a gól mégis a semmiből jött. Egy gyenge beadást követően Negóról pattant Koválcsik kapujába a labda, így tehát bajnoknak érezhette magát a Honvéd. Természetesen egy pillanatnyi szünetet sem tartottak a fehérvári játékosok, csúszva-mászva kapartak minden labdáért, egy pillanatra sem elfelejtve, mennyire fontos számukra ez a találkozó.

Fotó: vidi.hu

A fővárosi öröm nem tartott igazán sokáig, a 37. percben Suljic beadását Lazovics vágta kapásból Dibusz Dénes kapujába: 1-1, nem bajnok a Honvéd. Az M3-as autópályán való ünnepléstől még távolabb kerültek Eppelék még a félidő előtt, előbb Stopira bólintott Dibusz kapujába, majd a "kölcsön öngól visszajár" jegyében Koch vette be saját ketrecét. A félidőben így már 3-1 volt a Vidinek.

A második félidőben egy kései Maric-gólon kívül sok izgalmasat már nem láthattak a nézők, a Ferencváros a kupadöntőre, a Videoton pedig a jövő hét szombaton esedékes bajnoki döntőre tartalékolt.

2017-05-20;212
209575