Nemzetközi foci

Kiütötték Dárdaiékat, bronzérmes a Dortmund

  • varin

Ötöt lőtt a Roma, négyet a Napoli, hatot kaptak Dárdaiék. Ez történt szombaton a topligákban.

Bundesliga

Nem akármilyen izgalmak színhelye volt az utolsó forduló Németországban, hiszen a kiesés ellen vívott küzdelem tényleg az utolsó percekig nyílt kérdés volt. Az osztályozó szempontjából lejátszott kulcsmeccs, a Hamburg-Wolfsburg csak a 88. percben dőlt el. Noha a vendégek Farkasok szereztek vezetést a kikötővárosban még a 23. percben, a 86. minutumban beállt Waldschmidt két perccel később bevitte a győztes találatot a Hamburg javára, amely azt jelenti, hogy Holtbyék 2014. és '15 után ezúttal nem osztályoznak, a Wolfsburg viszont vélhetően a Braunschweiggel találkozik az oda-visszavágós párharcban.

Fotó: AFP

Eldőlt az is, hogy a Dortmund végez a harmadik, a Hoffenheim pedig a negyediken, vagyis Tuchel csapata nem kell selejtezzen. Hatot vágott Berlinben a Leverkusen, így a Köln az ötödik helyen végzett, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy a Hertha leszoruljon a biztos EL-helyezésről, Dárdai Paliék a hatodik pozícióban zártak, míg ha a Dortmund nyeri a kupadöntőt akkár a 7. helyezett jogán a Freiburg is érdekelt lenne a nemzetközi kupasorozatban jövőre.

2017-05-20;54

Ligue 1

A francia ligában a Monaco bajnoki címe már korábban biztossá vált, az utolsó játéknapon pedig az is kiderült, hogy a Marseille indulhat az Európa Ligában az ötödik helyezett jogán.

Kikapott, és így kiesett az utolsó helyen a Nancy mellett a Bastia, míg a Lorient-nak osztályozót kell játszania a Troyes ellen. Aki pedig olvasta pénteki beharangozónkat, egy 3.30-as szorzót húzhatott be, hiszen a Toulouse és a Dijon találkozója pontosztozkodással ért véget.

2017-05-20;53

La Liga

Hispániában szombatra csak tét nélküli mérkőzések jutottak, és ezeken sem született különösebb meglepetés. A Sevilla kiütéses győzelemmel búcsúzott az idénytől és Jorge Sampaoli mestertől, nyerni tudott a Deportivo La Coruna is, míg a Leganés-Alavés és a Gijón-Betis meccsen nem avattak győztest.

2017-05-20;87

Serie A

Jó meccseket hozott a Serie A szombati játéknapja, hiszen a Roma egy 8 gólos mérkőzésen tudott nyerni a Chievo vendégeként, míg a Napoli 4-1-re verte meg a Fiorentina együttesét. Így tehát az ezüstérem sorsa csak az utolsó fordulóban dől el.

Fotó: Tuttosport

2017-05-20;55