NB I

Debrecenben mészárolt a Honvéd, bennmaradt a Mezőkövesd

  • varin
Címkék:

Az MTK rendkívül nehéz helyzetbe került azzal, hogy nem tudta legyőzni hazai pályán a Diósgyőrt.

Kiütéses fiesztát rendezett az első félidőben a Honvéd a Nagyerdőben, Eppelék 45 perc alatt tudatosították a Videotonban, hogy ha nem akarják beérni az ezüstéremmel, akkor nem kaphatnak ki a Ferencvárostól.

A fővárosi alakulat Koszta duplájával, valamint Eppel találatával alig több, mint fél óra után háromgólos előnyre tett szert úgy, hogy bár jócskán volt szerencséjük is több alkalommal, egyértelműen lefocizták a gyenge, erőtlen, enervált Debrecent.

A második játékrészben feljött a Debrecen, ám elsősorban a vendégek óvatosabb játéka miatt. A Loki Jovanovic és Szuk révén egy gólra is megközelítette a Kispestet, ám a 82. percben Eppel Márton döntött, nyomást téve ezzel a Videoton együttesére. A végeredményt a triplázó Koszta állította be: 2-5.

Egy csapat biztosan kiszállt a kiesés ellen vívott küzdelemből, a Mezőkövesd a Paks legyőzésével már nem búcsúzhat az NB I-től, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül. Az MTK-Diósgyőr meccsen nem esett gól, így amennyiben Kantáék nem tudnak nyerni jövő héten Pakson, kiesnek, míg ha a fővárosiak elhozzák a három pontot Tolna megyéből, akkor a Diósgyőr-Debrecen vesztese búcsúzik - döntetlen esetén a DVTK.

A forduló másik két találkozóján a Vasas nyerni tudott a Gyirmót ellen, ideiglenesen fellépve ezzel a dobogóra, míg az Újpest a Haladást győzte le a Szusza Ferenc Stadionban.

Este Videoton-Ferencváros mérkőzéssel zárul a 32. forduló.

2017-05-20;212
209575