NB I

Bajnokavatás lehet a M3-as autópályán

A kispestieknek nincs különösebb vesztenivalójuk, a Loki pedig a bennmaradásért küzd.

Fergeteges hangulat és bajnoki címet érő győzelem is lehet szombat este a Nagyerdőben, ám az elmúlt évektől eltérően ezúttal nem a Debrecen, hanem aktuális ellenfelük, a Budapest Honvéd érhet révbe május 20-án.

Ha ugyanis a kispestiek elviszik a három pontot a Cívisvárosból, majd este ugyanígy tesz a Ferencváros Felcsúton, története 14. bajnoki címét szerzi a legendás piros-fekete alakulat. Ha ez egyébként így alakul, alighanem rekordbevételre tehetnek szert majd az M3-as autópálya melletti benzinkutak. Ám ehhez a kiesés ellen menekülő Debrecennek is lesz néhány szava.

   
Debrecen Döntetlen Honvéd
3.20 3.20 2.20

Nézőkből aligha lesz hiány, Kispesten már csütörtök délután százméteres sorok kígyóztak a Bozsik jegypénztárai előtt, míg Debrecenben ingyen sörrel köszönik meg az ultráknak az egész éves teljesítményt, így tehát az alapanyag biztosan meglesz mindkét oldalon a dalolászáshoz.

Zsótér Donát és Davide Lanzafame is egy sárgára van az eltiltástól, így ha lapot kapnak szombaton, nem játszhatnak a Videoton ellen.

A Honvéd egy győzelemmel nagyot lépne a bajnoki cím felé, míg egy döntetlennel vagy vereséggel lépéshátrányba is kerülhetnek. Mivel arra azért nincs sok esély, hogy a Fradi nyerni tud a Videoton vendégeként, a Kispest szempontjából a szombati rangadó vélhetően arra ad majd választ, hogy döntetlen esetén hova kerül az aranyérem.

Azonban Leonel Pontes együttese is küzd még a kiesés elkerüléséért, és csak egy győzelemmel biztosíthatnák be az NB I-es tagságukat. Persze nincs rossz helyzetben a portugál tréner csapata, hiszen a háromból két rivális (MTK-Diósgyőr) egymással találkozik és a Kövesd sem biztos, hogy megveri a Paksot.

"Különböző célokért küzd a két csapat, de hazai pályán csak a győzelem az elfogadható eredmény a számunkra" – kezdte a DVSC vezetőedzője, Leonel Pontes. "Nekünk kell dominálnunk a mérkőzésen, harcolni fogunk a három pontért. Nyilván a Ferencváros elleni egy pont is fontos, de megérdemeltük volna a sikert, hisz jól játszottunk. A Honvéd elleni meccs sem lesz különb, ugyanúgy egy erős ellenféllel csapunk össze. Ha megnyernénk a találkozót, azt gondolom, megnyugodnánk. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét sok szurkoló jön a stadionba buzdítani a csapatot, hisz rengeteget segítettek az Újpest ellen is, fantasztikus hangulatot varázsoltak. Bízom benne, hogy ezúttal is segítenek nekünk, és közösen legyőzzük a bajnoki címre pályázó Honvédot."

A közelmúlt egyértelműen a vendégek felé billenti a mérleget, idén Marco Rossi tanítványai mindkét meccsüket 1-0-ra nyerték, míg tavaly márciusban 3-0-val távoztak a Nagyerdőből. A Loki 2014 októbere óta nyeretlen a fővárosi csapat ellen, 360 perce pedig gólt sem szereztek Mészárosék.

Noha az elmúlt években nem záporoztak a gólok ebben a felállásban, most mi bátor játékot várunk a Kispesttől, hiszen igazán nagy vesztenivalójuk nincs, míg a Loki szeretne szépen búcsúzni közönségétől és már szombaton bebiztosítani a bennmaradást. Mindezek fényében sok gól várható, nálunk a 2-2 a favorit eredmény.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.80
2017-05-20;212
209575