La Liga

Négy nyomós érv, miért éri meg felpakolni a házat a Realra

  • ivan

Nyilván drámai túlzásokba estünk a címadásnál, de a Real Madrid győzelme tűnik a hétvége abszolút tutijának.

Vasárnap este nyolc órától lép pályára a Barcelona és a Real Madrid, előbbi hazai pályán fogadja az Eibart, utóbbi pedig a Málaga otthonába látogat. A két gigász között három pont a különbség a királyi gárda javára, vagyis Zinedine Zidane csapatának már egy pont is elegendő az utolsó fordulóban, hogy öt év után újra felüljön Spanyolország trónjára.

Bár az Estadio Rosaleda nem tartozik a könnyű helyszínek közé, az előjelek alapján a Real Madridnak nem kell félni a Málagától, ahogy mondani szokták, országos kettes a találkozó. A fogadóirodák 1.20-1.25 körüli szorzón kínálják a madridiak győzelmét, ami első ránézésre nem túl sok, de ha kicsit jobban körüljárjuk a mérkőzést, bizony még ebben a kis oddsban is találhatunk értéket. De lássuk miért!

  • A Real Madrid formája. Kezdjük a sort azzal, hogy a Real Madrid egészen parádés formában van. A királyiak február 22. óta az összes idegenbeli bajnokijukat megnyerték, szám szerint nyolcat, ezeken a találkozókon pedig 30 gólt is szereztek. Zidane az egész tavasszal remek érzékkel rotálta a keretet, így a sűrű program ellenére is harapós a Madrid, azt pedig régóta tudjuk, hogy a győzelmeknél nincs jobb önbizalomnövelő.
     
  • Real-legenda a Málaga kispadján. A Málaga csapatát az a Míchel irányítja, aki játékosként 20 évig erősítette a Real Madridot, több, mint 400 alkalommal húzta magára a blancók szerelését, a csapattal megszerzett számos trófea pedig a klub egyik élő legendájává emelte. Míchel soha nem rejtette véka alá madridi érzelműségét, éppen ezért igen furcsa lenne, ha ökölrázós motivációs beszédet tartana az öltözőben. Áprilisban a Málaga 2-0-ra legyőzte odahaza a Barcelonát, a meccs után pedig Míchel a következőt mondta. "A Real fogja megnyerni a bajnokságot, de egy málagai ember segített neki ebben" - utalt a nagy rivális két vállra fektetésére.
     
  • A Málaga elnöke gyűlöli a Barcelonát. A Barcelona április végén panaszt nyújtott be a spanyol szövetségnek, amiért az andalúz klub elnöke, Abdullah al-Thaninak Katalónia söpredékének nevezte a gránátvörös-kékeket, a botrány kirobbanásának részleteiről itt írtunk. Bár al-Thanin megúszta a szankciókat, sokat sejtető megnyilvánulás volt, ami után a Barcelona-szurkolók számára nem sok kapaszkodó maradt a bajnoki címet illetően.
     
  • A Málaganak is érdeke, hogy elbukjon a Barcelona. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Málaga egyáltalán nem érdekelt abban, hogy a Barcelona megvédje a címét. Az andalúzok 2013-ban adták el Iscót a Real Madridnak, a spanyol válogatott középpályás szerződésében pedig eredményességi bónuszokat is beleírtak. A megállapodás értelmében a Real Madrid öt éven keresztül minden egyes bajnoki cím után 1 millió eurót utal át a Málagának, vagyis ha a hazaiak nem győzik le a fővárosiakat, ennyi pénzzel lehetnek gazdagabbak. Persze 1 millió euró még a Málaga szintjén sem egy vagyon, de nem is aprópénz, így már csak emiatt sem valószínű, hogy elvárás lesz a játékosok felé, hogy szétszakítsák az istrángot.
     

A fentiek alapján tehát nagyon nehéz elképzelni, hogy a Málaga a Real Madrid orra alá szellentsen, így pedig az 1.20-1.25-ös szorzó inkább hajaz egy 1.01-re  vagyis Ronaldóék győzelme ideális választás lehet egy kombira például.

Te mit gondolsz?

1x2    
Málaga Döntetlen Real Madrid
10.50 6.50 1.20
[2300883] 2017-05-21 20:00:00 Malaga - Real Madridx;5
[2300883] 2017-05-21 20:00:00 Malaga - Real Madridx;
211384