Római tenisztorna

Messiék is mindig megcsinálják

Idén harmadik alkalommal feszül egymásnak Juan Martín del Potro és Novak Djokovics, ezúttal a római torna negyeddöntőjében találkoznak.

Amennyire jól muzsikáltunk az elmúlt hetekben, annyira nem jönnek most a tippek Rómában, azt is mondhatnánk, hogy olyan pocsék formát mutatunk, mint a világelső Andy Murray a pályán, ám amíg a britnek már nincs lehetősége javítani a héten, addig mi még bőven kozmetikázhatunk az elmúlt napok gyengébb teljesítményén.

Pénteken a negyeddöntős küzdelmek alkalmával van is erre egy kitűnő lehetőségünk. A nap rangadóját szemeltük ki, azaz Juan Martín del Potro és Novak Djokovics összecsapását, ez a rivalizálás pedig úgy szállítja az overes meccseket, mint a futball El Clásicója a nyertes BTS-tippeket. 

Az elmúlt 10 Real Madrid-Barcelona derbin ugyanis kilencszer ült a "mindkét csapat gólt szerez" tipp, és épp ugyanilyen százalékban jött az argentin és a szerb összecsapásain az over. 

A fogadóirodák 23.5-nél húzták meg a határt, ami egy hajszállal magasabb, mint amit kínálni szoktak a meccsükre, ám nincs ok a pánikra, hiszen az elmúlt nyolc olyan meccsük alkalmával, amikor két nyert szettig ment a küzdelem, hétszer túlszárnyalták ezt a line-t. A statisztika tehát kőkeményen az over mellett szól, főleg, ha még azt is hozzávesszük, hogy idén Indian Wellsben és Acapulcóban is megmérkőztek már és mindkét esetben döntő szettben derült fény a győztes kilétére.

Pokolian jól ismerik egymást, a salakos borítás viszont új színt vihet a meccsükbe. Legutóbb ugyanis a 2011-es Roland Garroson játszottak egymás ellen a vörös poron, aminek azért már hat éve.

Rómában egyelőre mindketten a szebbik arcukat mutatták, Del Potrónak volt erre nagyobb szüksége, hiszen Kei Nisikori és Grigor Dimitrov személyében már két nagyon komoly ellenfélen van túl.

A játékom javul ezen a borításon, ami fontos a bizalom szempontjából. Boldog vagyok, mert úgy érzem, hogy nem állok távol a legmagasabb szintemtől. Várom a Novak elleni újabb összecsapást - mondta az argentin.

Djokovics is bizakodó a játékával kapcsolatban, nehéznek ígérkezett a Roberto Bautista-Agut elleni összecsapása, ám végül viszonylag simán, 6-4, 6-4-gyel abszolválta. 

Úgy érzem, a Roberto elleni volt az egyik legjobb meccsem a salakszezonban, sőt, az elmúlt hónapokban. Fekszik nekem a római torna, az elmúlt években rengeteg jó eredményt értem el ezen a versenyen, ami nagy önbizalmat ad - nyilatkozta a szerb.

A motivációval egyik oldalon sincsen probléma, a formájuk és az önbizalmuk is szépen javul, a rivalizálásuk pedig komoly múltra tekint vissza, így igazából minden adott, hogy ismét egy végletekig kiélezett meccset vívjanak. 

Csak az szól az over ellen, hogy minden mellette szól...

hatharom.com
23.5 játék felett
@ 1.95