Nemzetközi foci

Már Nikolics a favorit a gólkirályi címre az MLS-ben

  • MVB80

A bajnokság egyharmadánál jár az MLS, és Nemanja Nikolics esélyessé lépett elő a csatárok különversenyében.

Az mindig nagyon erős ajánlólevél, ha egy játékos több országban is gólkirály tud lenni, úgyhogy Nemanja Nikolics sem outsiderként érkezett az MLS-be, hiszen az NB I-ben háromszor (2009-2010: 18, 2013-2014: 18, 2014-2015: 21 gól), a lengyel bajnokságban pedig egyszer (2015-2016: 28 gól) lett a legeredményesebb játékos.

Korábbi csapatai közül a Videoton és a Legia is a bajnokság kimagasló klubjai közé tartozott, épp ezért némileg kilógott a sorból a Chicago Fire, amely tavaly utolsó lett a Keleti főcsoportban az MLS alapszakaszában.

A mostani idényből eddig 11 meccs ment le, vagyis az alapszakasz egyharmadánál tartanak a csapatok, és a Chicago jelen állás szerint 18 pontjával a negyedik Keleten, öt pont az előnye a Philadelphia előtt, amely már lemaradna a playoffról, hiszen főcsoportonként hatan folytathatják.

Még sokszor szeretnénk ehhez hasonló gólörömöt látni tőle (Fotó: /www.facebook.com/nikolicsofficial/)

Nikolics eddig minden meccsen kezdő volt új csapatában, első gólját a második fordulóban szerezte a Real Salt Lake ellen, kellett hozzá egy bravúros bírói döntés is, miután a magyar csatár jókora lesen tartózkodott, de a spori helyesen észlelte, hogy ellenféltől kapta a labdát.

A következő két meccsen csendben volt Nikolics, aztán a Columbus ellen ő volt a nyerőember,

majd a New England ellen megszületett első tengerentúli duplája.

A New York Red Bulls ellen hiába talált be, csapata nem szerzett pontot,

és bosszús lehetett az LA Galaxy elleni meccs után is, mivel a Fire 2-0-s vezetésről bukott pontokat.

Azóta viszont a címvédő Seattle-t 4-1-re, a Coloradót 3-0-ra verte a Chicago, és Nikolics mindkét meccsen két gólt szerzett.

A zentai születésű csatár így 11 meccs után 10 góljával átvette a vezetést a góllövőlistán, mögötte a Houston mexikói légiósa, Erick Estéfano Torres következik nyolccal. Az idény előtt mi is megírtuk, hogy 18-szoros szorzóval lehetett fogadni Nikolics gólkirályi címére, május elején viszont már 21-szeres pénzt fizettek arra a kimenetelre, ha Amerikában is ő zár a legtöbb góllal.

Most pedig már ott tartunk, hogy jelenleg a halványzöld irodánál Nikolics gólkirályságára látják a legnagyobb esélyt, így a feltett pénzünk ötszörösét nyernénk vissza, ha valóban ő lenne a befutó.

És az is  említsük meg, hogy Amerikába igazolása előtt Nikolics 13 gólt szerzett 19 meccsen a lengyel bajnokságban, amivel végül a második helyen zárt korábbi csapattársa, a legiás Marcin Robak mögött, aki 30 találkozó alatt 15-ször talált be.

Már csak a válogatottban kellene megtalálni a helyét...

Ki lesz az MLS gólkirálya?
Nikolics Nemanja (Chicago) 5.00
David Villa (New York City) 9.00
Sebastian Giovinco (Toronto) 10.00
Justin Meram (Columbus) 10.00
Jozy Altidore (Toronto) 12.00
Cyle Larin (Orlando) 12.00
Erick Torres (Houston) 12.00