Nemzetközi foci

Izgalmas utolsó fordulók következnek - így állnak a topligák

Áttekintettük az öt európai topliga hétvégi fordulóit, hiszen négy bajnokságban is az utolsó kör következik.

Véghajrájukhoz közelednek Európa topbajnokságai, a legtöbb helyen már csak egy fordulót rendeznek. Sok lehet így azon csapatok száma, amelyeknek már lényegében mindegy, mit is játszanak, a motivációhiány pedig sokszor a fogadók előnyévé válhat, illetve a tét nélküli meccseken olykor előszeretettel potyognak a gólok. Sorra vettük az öt legfontosabb ligát, megnézve, hogy miért is küzdenek még a csapatok.

Bundesliga

Németországban az élmezőnyben két kérdés vár még megválaszolásra, nevezetesen, hogy a Hoffenheim vagy a Dortmund közül ki játszik BL-selejtezőt a következő szezonban. Az azonos ponttal álló csapatoknál a gólkülönbség rangsorol, ebben pedig a BVB néggyel is jobb riválisánál, így a Hoffenheimnek történelmi csapást kellene mérnie az Augsburgra vagy legalábbis szurkolnia, hogy a Dortmund ne verje meg a Werder Brement.

Az Európa Liga-kvalifikációért a Hertha, a Freiburg és a Köln csatározik, Dárdai Paliéknak nyerniük kell, ha nem akarnak selejtezni, míg a Bayern Münchenhez látogató Freiburg szurkolhat, hogy a Köln ne verje meg a Mainzot, mert különben szinte biztosan ugrott számukra a kupaszereplés - a Kecskék sikerére 1.55-ös oddson lehet fogadni a Mainz ellen.

Dárdai Pál csapata még akár az EL-szereplést is bukhatja, ha kikap a Leverkusentől

A kiesés közvetlen veszélye egyik csapatot sem fenyegeti már, hiszen a Darmstadt és az Ingolstadt elbúcsúzott, így csak az a kérdés, hogy az Augsburg, a Wolfsburg vagy a Hamburg vív-e kétmeccses párharcot egy Bundesliga 2-es csapat ellen.

Az utolsó körben éppen Hamburg-Wolfsbug csatára kerül sor, amelyet a kikötőváros csapatának muszáj lenne megnyernie, döntetlennel ugyanis 2014. és 2015. után ismételten pótselejtezőre kényszerülnének. Ahhoz, hogy az Augsburg végezzen a 16. helyen, hamburgi sikerre, valamint sokgólos Hoffenheim-győzelemre lenne szükség, ezért a magas odds a piros-fehérekre.

Melyik csapat esik ki?*
Hamburg 3.00
Wolfsburg 5.50
Augsburg 11.00
*: Az osztályozó is számít
210225

La Liga

Spanyolországban a bajnoki címmel kapcsolatos esélyekről már igen sokat értekeztünk oldalunkon, a Real Madrid botlása szinte elképzelhetetlen, így alighanem az első négy csapat sorrendje úgy alakul, ahogy hónapok óta sejteni lehetett. A La Ligában már a kiesőket sem keressük, a Gijón hárompontos hátránya a rosszabb egymás elleni eredmény miatt behozhatatlan, így csupán az Európa Liga érdekelheti a fogadókat.

A Villarreal-Bilbao-Sociedad hármasfogatból jelenleg a kék-fehérek állnak legrosszabb helyen, ám talán az ő meccsük a legkönnyebben nyerhető. A Sociedad Vigóba, a Bilbao a Vicente Calderónba, míg a Villarreal a Mestallába látogat és a fogadóirodák szerint Ernesto Valverde fiai le is csúsznak a hatodik helyről. Ha egyébként mindhárom EL-kandidált behúzná a kötelezőt, akkor 14-szeres pénzzel lehetnénk gazdagabbak.

Odds a bajnokra
Real Madrid 1.06
Barcelona 10.00
211384

Serie A

Itáliában két forduló vár még ránk, 180 perce van a Roma-Napoli duónak, hogy az évszázad csodáját végrehajtva megnyerjék a scudettót. Ám a papírforma szerint a Juventus a hétközi kupagyőzelmet követően a Crotone ellen a bajnoki címet is megszerzi, így a fenti páros az ezüstért maradhat harcban.

A Farkasok egyébként a Chievo vendégei lesznek, míg a Napoli az EL-ért hajtó Fiorentinát fogadja. A második számú kupasorozatban egyelőre még nem tudjuk, a Lazio és az Atalanta mellett melyik csapat vehet részt, ráadásul az is kétséges, melyik csapat akar egyáltalán indulni a második számú kupasorozatban és melyik passzolja le szándékosan a mérkőzéseit. Mindenesetre ha hinni lehet a pletykáknak, a Milan-Bologna x2-jével 3-szoros pénzt is keresni lehet.

Meccslabdája van az Empolinak, hiszen amennyiben a Juventus tényleg bajnok lesz már vasárnap, akkor ha az Empoli megveri az ötödik helyét ünneplő Atalantát, a kék-fehérek bennmaradása már fix. Noha a 2.20-as odds csábítónak tűnik az Empolira, jó ha tudjuk, a toszkán csapat 2007 óta nem győzte le a Serie A-ban a bergamói alakulatot. Fontos lenne a Genoának is pontokat gyűjtenie, Simeonéékat ugyanis megcsapta a kiesés szele. A piros-kékekre 1.90-es szorzóval fogadhatunk a Torino ellen.

Melyik csapat esik ki?
Crotone 1.16
Empoli 8.00
Genoa 9.00
211987

Ligue 1

Szerdán a franciáknál már bajnokot avattak, a Monaco a St. Etienne legyőzésével felért a csúcsra, így az első négy hely el is kelt. Az ötödik, EL-indulást érőért a Marseille és a Bordeaux küzd, azonban karcos lehet számukra a győzelem, hiszen mindketten kiesés ellen menekülő csapattal találkoznak.

A Nancy már kiesett, ám a Bastia, a Lorient, a Caen és a Dijon még küzd egymással a kiesés és a 18. hellyel járó osztályozó elkerüléséért. Első ránézésre a Toulouse-Dijon találkozó döntetlenje tűnik a legjobb tippnek 3.30-as szorzóért, hiszen a hazaiaknak már semmi tétje, míg a vendégek egy pont megszerzése esetén már csak akkor kerülhetnének bajba, ha a három riválisból kettő is nyerni tudna, márpedig erre kevés az esély, hiszen mint említettük a Bordeaux és a Marseille is még küzd Európáért, míg a Caen a PSG vendége lesz.

208676

Premier League

A Premier League-ben a Manchester City-Liverpool-Arsenal csapatok állnak csatában a 3-5. helyért, de igencsak meglepő lenne, ha ez a sorrend végül bárhogyan is megváltozna. Ha mindhárom BL-aspiráns tudna nyerni, közel kétszeres pénzt fizetne a    .

A kakukktojás egyébként az Arsenal-Everton rangadó lehet, hiszen itt a vendégeknél Romelu Lukaku még hajt a gólkirályi címért.

Melyik csapat végez az első 4-ben?
Manchester City 1.002
Liverpool 1.10
Arsenal 7.00
209498