La Liga

Sokat fizetne a Real, ha nem erőlködne a Málaga

  • ivan

A Real Madridnak már egy pont is elegendő lenne a bajnoki címhez a vasárnapi bajnokin, de az ellenfél motivációja miatt bőven kinéz egy többgólos győzelem is.

Szerda este a Real Madrid 4-1-es győzelmet aratott a Celta Vigo vendégeként a spanyol bajnokság elhalasztott bajnoki mérkőzésén, így a királyi gárda a Barcelonával szemben hárompontos előnnyel fordulhat rá az utolsó fordulóra.

Bár önmagában az a helyzet, hogy a bajnoki cím sorsa csak az utolsó fordulóban dől el, komoly izgalmakat tartogathatna, több olyan tényező is azt mutatja, hogy a Real Madridot már most ki kiálthatjuk bajnoknak. Erre utal, hogy az egyik legnagyobb külföldi bukmékerirodában 1.062-es szorzót kínálnak a madridi aranyra.

1x2    
Málaga Döntetlen Real Madrid
10.50 6.50 1.20

Amellett, hogy a blancók kiváló formában vannak, a Málaga motivációja erősen megkérdőjelezhető. Az andalúz gárda jelenleg a 11. helyen áll a tabellán, de legrosszabb esetben - vereség - is maximum a 13. helyig csúszhat vissza, de csak akkor, ha a Celta Vigo legyőzi a Sociedadot.

A spanyol sajtóban megjelentek szerint ráadásul a Málaga számára anyagi motivációja is van a vasárnapi mérkőzésnek, ha ugyanis a Real Madrid megnyeri a spanyol bajnokságot, az 1 millió eurót jelent a kék-fehér klubnak.

Ez annak köszönhető, hogy Isco 2013-as eladásakor a középpályás szerződésében olyan kitételt is rögzítettek, hogy 2018-ig minden egyes bajnoki cím után jár a prémium korábbi klubjának is.

A Barcelona hiába toronymagas esélyese az Eibar elleni hazai mérkőzésének, Messiék számára leginkább egy gólzáporos búcsú lehet a realitás, hiszen a Real Madrid aligha fog kikapni a teljesen demotivált Málaga otthonában.

[2300883] 2017-05-21 20:00:00 Malaga - Real Madridx;
211384