Római tenisztorna

Maratoni csatában dőlhet el a Nisikori-Del Potro rangadó

Pokolian megizzaszthatják egymást a római Masters csütörtöki slágermeccsén.

Nem ígérkezik unalmasnak a csütörtöki program, a játéknap egyik legszorosabb mérkőzését hozhatja a japán Kei Nisikori és az argentin Juan Martín del Potro összecsapása. Olyannyira, hogy például az állami irodában mindkét játékos sikerére pont ugyanannyit fizetnek. 

Egyelőre nem lehet panasz a római teljesítményükre, pedig egyikük sem a legjobb előjelekkel utazott az olasz fővárosba. Nisikori a csuklójával bajlódott, ami miatt Barcelonában nem lépett pályára, Madridban pedig a negyeddöntőtől visszalépett, míg Del Potro egy családi tragédia miatt nem játszott Spanyolországban, illetve Estorilban is csak egy meccset. 

A japán David Ferrer ellen kezdett, ami a sérülése fényében nem ígérkezett könnyű menetnek, de végül is megoldotta egy szorosabb és egy sima szettben.

Jól éreztem magam. Mások a körülmények, mint múlt héten Madridban, így más felfogásban kellett játszanom. Az első szettben hullámzott a játékom, de azt hiszem, összességében jól játszottam - mondta Nisikori.

Del Potro ellen egy teljesen más meccsre számíthat az ázsiai. Nisikorinak Ferrer játéka nagyon kedvezett, hiszen hasonlóan teniszeznek, csak éppen a spanyol manapság már nem túl acélos szinten teszi mindezt. 

Az argentin viszont bomba jó szervával és brutálisan nagy tenyeressel operál, amit nem egyszerű kezelni, és Del Potro is tisztában van azzal, hogy ezekkel tudja a meccset megnyerni.

Nisikori borzasztóan gyors az alapvonalon. Nyerőket a tenyeresemmel és a szervámból kell megoldanom - vázolta a stratégiáját a dél-amerikai.  

Nisikori viszont azzal van pontosan tisztában, hogy ellenfele a fonák oldalon a legsebezhetőbb, így biztosak lehetünk benne, hogy rendesen megdolgozza majd Del Potro fonákját. Az argentin várhatóan sokszor nyúl majd a kifarolós tenyereseihez, ám ezeket rendre nagy kockázattal kell meghúznia, hiszen a másik oldal nyitva tátong majd. De benne vannak a bravúrütések is a kezében, erről Kyle Edmund is tudna beszélni...

Fogadás a győztesre    
Kei Nisikori Juan Martín del Potro
1.80 1.80

Nehéz megjósolni, hogy melyik stratégia kerekedik felül, nagy taktikai harc lesz ez.

Az egymás elleni mérlegük 4-1 az argentin javára, ugyanakkor Del Potro az összes győzelmét 2008 és 2012 között szerezte, amikor is Nisikori még csak bontogatta a szárnyait a legjobbak között. 

Ezekből tehát messzemenő következtetést kár lenne levonni, valamivel jobb alapot szolgáltat a tavalyi meccsük, amit Nisikori 7-5, 6-4-re nyert meg Bázelben. Viszont salakon először találkoznak, Rómában ráadásul mindkettejük stílusának kedvez a borítás. 

Elég harapós kedvükben vannak, nyilván mindketten szeretnének jól hangolni a Roland Garrosra, ha már a salakszezon eddigi részében ez nem jött össze neki. Szoros, a végletekig kiélezett derbit várunk. 

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.75