Angol foci

110 éves negatív rekordot próbál megúszni a Leicester

  • MVB80

Csütörtökön is rendeznek mérkőzést a Premier League-ben, a Leicester a Tottenhamet fogadja.

A Tottenham ugyanúgy járt, mint az előző idényben, akkor a Leicestert, most a Chelsea-t üldözte eredménytelenül, de nem elhanyagolható különbség, hogy ezúttal az összes többi nagycsapatot maga mögé utasította, és 22 év után először megelőzte az Arsenalt.

   
Leicester Döntetlen Tottenham
4.00 3.45 1.85

Most, hogy eldőlt, a Spurs-játékosok nyakába ezüstérmet akasztanak, jöhet egy számukra tét nélküli meccs a Leicester ellen, amely jelenleg csak a 11. helyen áll, de ha a hátralévő két feladatot kipipálja, akkor a 8. helyen is zárhat.

Ami a tavalyi bajnoki cím után akár csalódás is lehetne, de volt olyan időszaka az évnek, amikor a Leicester a kiesés ellen küzdött, és ne felejtsük el, hogy újoncként a negyeddöntőig jutott a csapat a BL-ben.

A Rókák pazar formában vannak odahaza, zsinórban öt meccset nyertek meg, és ha ez a sorozat a Spurs ellen sem szakad meg, akkor 1966 óta először húznak be egymást követő hat hazai bajnokit.

Az edzőváltás nagyon bejött a Leicesternek, Craig Shakespeare-rel 11 meccsen 22 pontot gyűjtött a csapat, míg az előző idényben félistenként tisztelt Claudio Ranierivel 25 forduló alatt csak 21-et sikerült. Az már biztos, hogy akárhány pontot is szerez a csapat a maradék két meccsén, negatív rekordot állít be, mert a PL-ben címvédő még nem gyűjtött ilyen keveset.

A szép búcsú lehet Vardyék célja

Ha pedig beesik egy zakó a Spurs vagy az utolsó körben a Bournemouth ellen, akkor egy 1907 óta fennálló csúcsot másol le a Leicester, 38 meccses bajnokság esetében utoljára akkor fordult elő, hogy a címvédő 18. vereséggel fejezi be az idényt, 110 éve a Liverpoolé volt ez a kétes dicsőség.

A hazaiaknak egyébként van miért odapörkölniük a Tottenhamnek, mivel 2002 óta nem tudták legyőzni az élvonalban, 15 évvel ezelőtti még a csapat régi otthonában, a Filbert Streeten jött össze a 2-1-es siker – azzal a meccsel búcsúzott a régi stadion.

A két csapat a Leicester pályaválasztásával utoljára 1935-ben játszott csütörtökön, és akkor 6-0 lett a vége, erre most azért viszonylag kevés esély van.

A Tottenham ugyanis elég jó formában van, legutóbbi tizenegy bajnokijából csak egyet vesztett el, a West Ham büszkélkedhet azzal a skalppal. Ugyanakkor fogadási szempontból hasznos információ lehet, hogy a Spurs utolsó hat idegenbeli meccsből háromszor sem tudott gólt szerezni, a Sunderland, a Liverpool és a West Ham is lenullázta.

A Leicester védelméből Wes Morgan és Robert Huth hiányzik majd, rajtuk kívül Andy King, Danny Drinkwater és és Nampalys Mendy is kihagyja a találkozót. A másik oldalon Danny Rose, Kyle Walker és Kieran Trippier tartozik a távolmaradók közé.

[2252517] 2017-05-18 20:45:00 Leicester - Tottenham Hotspurx;
2017-05-18;47
2017-05-21;47
209498