Olasz foci

Szándékosan bukja a meccseit a Milan és az Inter?

  • varin

Összeesküvés-elméletek szerint nem véletlen, hogy Milánó két csapata nemigen gyűjtögeti a pontokat.

Hihetetlenül gyenge formában van mindkét milánói csapat, az AC Milan és az Internazionale is sorba szenvedi el a fájóbbnál fájóbb pontvesztéseket. A kék-feketék immáron nyolc meccs óta nyeretlenek, míg a város pirosabbik felében öt nyeretlen találkozót számlál a kínos sorozat. Ha így folytatják a csapatok, a hatodik hellyel járó Európa Liga-indulás is elúszik, ám egyes vélemények szerint éppen ez a célja a két óriásnak.

Mint ismert, néhány hete már az AC Milan is ázsiai kezekbe került, amely igen komoly bevételi forrást jelent a klubnak. Az új tulajdonosok euró százmilliókat terveznek játékosok szerződtetésére költeni, de tervbe van véve néhány ázsiai sörmeccs is, amellyel kitűnően lehet gyarapítani a klub bankszámláját. Ugye mennyivel jobban hangzanak ezek, mint mondjuk egy selejtezőkör Máltán, Ukrajnában vagy Macedóniában?

Fotó: it.ibmtimes.com

A Serie A hatodik helyezettje ugyanis pályára lép az Európa Liga harmadik körében, amelynek két mérkőzése július 27-én, valamint augusztus 3-án kerül megrendezésre. Azonban ha megnézzük a csapatok naptárját, azt láthatjuk, hogy például július 22-ére egy Bayern-Milan, 24-ére egy Inter-Milan, 27-ére egy Bayern-Inter, 29-ére pedig egy Chelsea-Inter van lefixálva Kínában, valamint Szingapúrban.

A felesleges EL-kiruccanások mellett a két klubot a pénzügyi fair play elvei sem sújtanák, vagyis kedvükre költhetnék a vagyonukat az új tulajdonosok, a jövő csapatát felépítve.

A pénzügyi fair playre vonatkozó előírások célja, hogy a klubokat rákényszerítsék: ne költsenek többet annál, mint amit megtermelnek.

Ezen szabály miatt az elmúlt években több sztárklubot, így a PSG-t és a Manchester Cityt is megbüntették, a Galatasarayt pedig egyenesen ki is zárták a két európai kupasorozatból egy évre.

Így viszont már teljesen érthető, hogy a Milan miért veszít pontokat egy Pescara vagy Empoli ellen és az is, hogy az Inter miért kapott ki zsinórban négy meccsen, köztük a Genoától vagy a Sassuolótól.

Inter#ita-inter#10

Ahhoz, hogy a csapatok "megússzák" a hatodik helyet, már nem is kell nagy teljesítmény, hiszen a Fiorentina a két gárda nyakán van, igaz, Baccáéknak még kell néhány elhullajtott pont, ha nem akarnak kellemetlen kupakalandba keveredni a jól jövedelmező kínai túra helyett.

Az Inter hétvégén a Lazio vendége lesz, míg a Milan a Bolognát fogadja. A Fiorentina előtt pontelőnnyel vezető Rossonerik azonban nagy dilemma előtt állnak, hiszen az üldöző Violák aligha szereznek majd pont a Napoli vendégeként, így egy milánói siker "végzetes" lehet a csapatnak. Még szerencse, hogy van egy olasz csapat, amely epekedve várja az Európa Ligát.

2017-05-20;55
2017-05-21;55
2017-05-22;55,55
211987