Angol foci

Súlyos milliókat bukhat a Man.United

A Manchester United közlése szerint, amennyiben a csapat nem nyeri meg az Európa Liga döntőjét, úgy a klub a következő szezonban 21 millió angol fontos bevételtől esik el.

Óriási a nyomás José Mourinhón és a Manchester Uniteden, hiszen a Vörös Ördögök a gyengébb bajnoki szereplés miatt csak abban az esetben indulhatnak jövőre a Bajnokok Ligájában, ha május 24-én legyőzik az Ajaxot a második számú európai kupasorozat fináléjában.

A Tottenham elleni 2-1-es bajnoki vereség után biztossá vált, hogy a manchesteriek nem férnek be a Premier League első négy helyezettje közé, így az EL győzteseként juthatnak már csak be az elitligába.

A MU idegenbeli szerelése a 2017/2018-as szezonra

Cliff Baty, a manchesteri klub pénzügyi igazgatója nemrégiben azt közölte, hogy az Adidasszal kötött mezszponzori szerzősben foglaltak alapján, amennyiben a következő szezonban a United nem játszik a BL-ben, úgy a német sportszergyártó az eredetileg megállapított 70 millió font helyett 30 százalékkal, mintegy 21 millió fonttal kevesebbet fizet majd a klubnak.

"Nyilvánvaló, hogy a Bajnokok Ligája jobb bevételi forrást jelent, de a játékosok fizetéseit és bónuszaikat is úgy próbáltuk meg összeállítani, hogy igazodjon a két sorozat különbségeihez. A Bajnokok Ligájában 40-50 millió fontos bevételre lehet számolni, míg az EL-ben úgy nagyjából 15-20 millióra." - magyarázta Baty, aki azt is hozzátette, hogy azzal, hogy az angol csapatok gyengén teljesítettek az EL-ben, a Manchester United nagyobb szeletett tudott kiharapni a tortából.

A pénzügyi vezető elárulta azt is, hogy a klubnak továbbra is magas az adósságállománya, egészen pontosan 366, 3 millió angol font.

A Manchester United utoljára két évvel ezelőtt szerepelt a világ legrangosabb kupasorozatában, az UEFA szabályzatának értelmében, az Európa Liga győztese automatikusan résztvevője a Bajnokok Ligája főtáblájának. Az Ajax és a Manchester május 24-én Stockholmban lép pályára.

[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx;