Magyar Kupa

Kiderül, ki lesz a Fradi ellenfele a fináléban

  • ivan

Szerdán rendezik a Magyar Kupa elődöntőinek visszavágóit, az első meccsek eredményei alapján óriási meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy május 31-én ne Ferencváros - Vasas finálét rendezzenek.

vasasfc.hu

Merthogy mindkét gárda kedvező helyzetből várhatja a visszavágót, a Fradinak a hazai pályán aratott 8-0-s siker után a visszavágó csupán formalitás az NB III-as Budafok ellen, míg a Vasas 2-0-s fórból utazhat a bajnokságban a kiesés elkerüléséért harcoló Mezőkövesdhez.

2017-05-17;213

A fogadóirodák természetesen a két első osztályú csapat meccsén várnak kiegyenlítettebb küzdelmet, de a pályaválasztás ellenére is a Vasas számít az esélyesebbnek, az angyalföldiek győzelmére 2.30-as szorzót kínálnak a magyar bukmékerek. Tekintve, hogy a Vasas számára a kupadöntő elérése a prioritás, számíthatunk rá, hogy Michael Oenning vezetőedző a rendelkezésére álló játékosokból a legerősebb összetételű tizenegyet küldi majd pályára, míg a Mezőkövesd esetében a józan ész nem éppen ezt diktálja. A múlt héten edzőváltáson átesett borsodi alakulat az OTP Bank Ligában a kiesés elkerüléséért harcol, tekintettel a mezőny sűrűségére, a hátralévő két fordulóban minden pontra szüksége van. A hétvégén a Diósgyőr ellen kis híján összejött a győzelem a kispadon debütáló Radványi Mikósnak, de a 2-2-es döntetlen sem nevezhető rossz eredménynek a tavasszal magára találó DVTK ellen.

Bár kövesdi részről nyilván nem adják fel teljesen a kupaelődöntőt, számunkra egyértelmű, hogy a prioritást majd a hétvégi, Paks elleni hazai találkozó élvezi. A 2-0-s odavágós eredmény miatt a Mezőkövesd számára nem maradt más alternatíva, mint hogy már a mérkőzés elejétől kezdve gólra törő futballal rukkoljon elő, ami viszont könnyedén a Vasas malmára hajthatja a vizet, hiszen a piros-kékek remekül kontráznak és a pontrúgásokból is rendkívül eredményesek. Így viszont már az első játékrész hozhat legalább egy találatot.

Budafok/facebook.com

A Fradi a hétvégén 0-0-s döntetlent játszott a DVSC-vel, szombaton pedig majd a bajnoki címre hajazó Videoton vendége lesz. Thomas Doll csapatának továbbjutásához már nem férhet kétség, a zöld-fehérek az odavágón látottak alapján idegenben is toronymagas esélyesei a Budafok elleni összecsapásnak. Nagy kérdés persze, hogy a német vezetőedző milyen összetételben küldi pályára övéit, a nyolcgólos előny birtokában nem biztos, hogy kifizetődő ötlet a legjobbakkal felállni. A Fradi kerete viszont van annyira erős, hogy a bajnokságban kevesebb szóhoz jutó játékosokkal is megverje a Budafokot, amely a hétvégén a Dunaharaszti felett aratott 4-0-s győzelemmel megnyerte a harmadosztály középcsoportját és feljutott az NB II-be.

A szerdai meccsen a kezdés időpontjára való tekintettel (15.00) telt házra nem igen lehet számítani, de a jó hangulat így is garantált. Tulajdonképpen ennek a találkozónak semmilyen komoly tétje nincs már, így mindkét oldalról felszabadult játékra, a kilátogató nézők kiszolgálására helyezhetik a hangsúlyt. Nagy meglepetés volna, ha 45 perc játék után 0-0-t mutatna a budafoki eredményjelző.

hatharom.com
Mezőkövesd - Vasas 1. félidő gólszám 0,5 felett
Budafok - Ferencváros 1. félidő gólszám 0,5 felett
@1.71