Római tenisztorna

Hagyjuk a rangadókat, inkább keressünk egy kis pénzt

  • Cesc18

A római tenisztorna szerdai játéknapján a Jan-Lennard Struff-Sam Querrey mérkőzésből húznánk hasznot.

Nem panaszkodhatunk a szerdai felhozatalra, Andy Murray és Novak Djokovics után a többi nagy sztár is bemutatkozik az olasz publikum előtt. A hihetetlen sorozatban lévő Rafael Nadal honfitársával, Nicolás Almagróval találkozik, Kei Nisikori ellenfele David Ferrer lesz, Milos Raonic a veterán Tommy Haasszal csap össze, illetve terítéken két visszavágó, Dominic Thiem Madrid után újra megmérkőzik Pablo Cuevasszal, míg Stan Wawrinka Benoit Paire-rel.

Válogathatunk tehát a jobbnál jobbnak ígérkező meccsek közül, ám fogadási szemüveggel vizsgálva inkább egy olyan mérkőzésre hívnánk fel a figyelmet, ahol két nem kiemelt teniszező néz farkasszemet egymással. A német Jan-Lennard Struff és az amerikai Sam Querrey finoman szólva sincsenek a középpontban, de jó kis értéket tartogat az összecsapásuk.

Querrey az első forduló legkomolyabb meglepetését okozta azzal, hogy kiütötte a Budapesten diadalmaskodó, 11. kiemelt Lucas Pouille-t. Az amerikai két tie-breakben tudta felülmúlni a franciát, ám valahol a szerencsére is szüksége volt, hiszen ellenfelének mindkét rövidítésben voltak szettlabdái.

Ami azonban ennél is lényegesebb, hogy Pouille a meccs utáni nyilatkozatában elmondta, hogy betegséggel küszködött, így nem sokat tudott készülni erre a tornára. 

Ez meg is látszódott a teljesítményén...Nem szabad tehát túlértékelni ezt a Querrey-féle győzelmet. Nem lett hirtelen jobb salakos teniszező. Igazi amerikai lévén ugyanis soha nem ápolt túl jó barátságot a szemcsés borítással, főleg nem az ilyen lassúval, mint ami Rómában is van.

Struff viszont kiváló salakon, ráadásul élete formájában játszik, jövő héttől már biztosan a legjobb 50 között találkozhatunk a nevével.

16 mérkőzést játszott eddig a salakszezonban és az összes olyan alkalommal győzött, amikor őt hozták ki favoritnak a bukmékerek, ez szám szerint 11-szer fordult elő. 

Ugyan Struffnak is a legnagyobb fegyvere az adogatása, akárcsak Querrey-nek, ám az amerikaival ellentétben a német sokkal jobban mozog salakon, sokkal színesebb a játéka. Mindent egybevetve, nálunk egyértelműen a germán a meccs favoritja.

hatharom.com
Struff nyer
@ 1.70