Olasz foci

Behúzhatja az első trófeát a triplázásra hajtó Juve

  • MVB80

Összejön-e a Juventusnak zsinórban a harmadik kupagyőzelem, vagy a Lazio megtöri a négy éve tartó átkot?

2013. január 29. óta nem nyert a Lazio a Juventus ellen, pedig azóta minden sorozatot számolva tizenhárom meccset vívtak egymással a felek. Az a négy évvel ezelőtti meccs őrült utolsó perceket hozott, a torinói 1-1 után a Lazio 1-0-ra vezetett az Olimpicóban, de a hatperces hosszabbítás elején Vidal egyenlített.

A Lazio egy szöglet után Floccari fejesével visszavette a vezetést, de a középkezdés után Giovinco ziccerbe került, ám Marchetti nagyot védett, a kipattanót pedig Marchisio a gyakorlatilag üres kapu mellé rúgta. Így jutott kupadöntőbe a Lazio, amely aztán haza is vitte a kupát, miután 1-0-ra megverte a Romát.

Bármi lesz a kupadöntő vége, a Lazio kihúzhatja magát, hiszen nagyon jó szezont tudhat maga mögött, de nyilván szeretnék ráfújni a habot a mostani idényt jelképező tortára, és erre a kupadöntő, ráadásul hazai pályán, az Olimpicóban ideális alkalom.

Szokás mondani, hogy minden sorozat megszakad egyszer, és a rómaiak is ebben bíznak, mivel hat meccse még gólt sem tudtak szerezni a Juventus ellen.

A két csapat januári meccsét 2-0-ra nyerte meg a Juventus Torinóban, de nem is annyira az eredmény miatt maradt meg az a találkozó, hanem azért, mert Allegri akkor vetette be először az azóta tökélyre fejlesztett 4-2-3-1-es felállást.

A Laziónál Inzaghinak is megvan a maga fegyvere, a Roma elleni kupaelődöntő első meccsén a 3-5-2-es felállással sikerült megfogni a városi riválist, a Sasok egészen mélyen védekeztek, és a megszerzett labdákkal gyors kontrákat vezettek, az utóbbi hetekben négy meccsen hét gólt szerző Keitára például most is főszerep várhat az ellencsapásoknál.

Milinkovic-Savic nem számíthat gyengéd törődésre Chiellinitől

A Juve utolsó három bajnokiján nem tudott nyerni, az Atalanta ellen győzelmet engedett ki a kezéből, a Torino ellen a hosszabbításban egyenlített, a Roma ellen pedig 3-1-re kikapott, így egyelőre várnia kellett az ünnepléssel.

A triplázásra hajtó Zebráknál Pjanic eltiltás, Khedira, Rugani és Pjaca sérülés miatt nem játszhat, Buffon helyett pedig a kupában megszokott forgatókönyv szerint Neto kezd majd.

A Laziónál Marchetti és Lukaku sérült, Parolo pedig kérdőjeles, ha végül nem tudja vállalni a játékot, akkor Luis Alberto vagy Murgia kezdhet a helyén.

A Juve zsinórban harmadszor, összesen tizenkettedszer nyerhet kupát, míg a Lazio 2013-ban lett legutóbb a sorozat győztese, és a hetedik diadalára hajt.

[2484373] 2017-05-17 21:00:00 Juventus - Laziox;