La Liga

A célegyeneshez érve aligha botlik már a Real Madrid

Szerda este a Real Madrid a Celta Vigo otthonában pótolja be elmaradt bajnoki mérkőzését. A csapatok formája alapján a nap tutija a kettes.

Két mérkőzésre van a Real Madrid attól, hogy 2012 után ismét megnyerje a spanyol bajnokságot és ezzel letaszítsa a trónról az ősi rivális Barcelonát. Szerdán a Celta Vigo ellen a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolja be a királyi gárda, a felek formája alapján azonban Zidane csapatának nincs sok oka aggodalomra.

1x2    
Celta Vigo Döntetlen Real Madrid
11.00 6.50 1.20

A Celta ugyanis teljesen kieresztett a tavasz végére, ami elsősorban az Európa Liga-menetelés számlájára írható. A vigóiak az utolsó öt fordulóban egyaránt vereséget szenvedtek, így nem csoda, ha 11-szeres pénzt fizetne egy hazai győzelem, szemben a Madrid 1.20-as szorzójával.

[2300712] 2017-02-05 20:45:00 Celta Vigo - Real Madridx;5

Zidane meccskeretéből ezúttal is kimaradt Bale, Pepe és Carvajal valamint a kisebb sérüléssel bajlódó James Rodríguez is. A francia mester azonban pozitívan tekint a meccs elé. "Készen állunk a meccsre, mentálisan és fizikailag is. Tudjuk, hogy ez egy nehéz ütközet lesz, mivel a Celta egy jó együttes és biztos vagyok benne, hogy mindent bele is ad majd" - mondta a blancók szakvezetője, akinek szavaival lehet vitatkozni, hiszen a galíciaiak számára már teljesen mindegy az eredmény, a 13. helyről rosszabb pozícióban biztosan nem végeznek.

A Real Madrid legutolsó hét idegenbeli bajnokiját megnyerte (Villarreal, Éibar, Athletic, Leganés, Sporting, Deportivo, Granada), ezeken a meccseken pedig 26 gólt is szerzett, ami 3,71-es gól/meccs átlagnak felel meg.

A Real Madrid a mostani szezon összes bajnoki mérkőzésén a kapuba talált, az elmúlt öt fordulóban 12-szer kapituláló vigóiak ellen sem okozhat majd gondot a gólszerzés.

Ezek alapján nem kérdés, hogy a Real a találkozó esélyese, a kérdés inkább az lehet, hogy mekkora különbséggel sikerül abszolválni a kötelezőt. A bukmékerek azonban alaposan beárazták a csapatokat, egy kétgólos vendéggyőzelem is csak 1.50-es szorzót fizetne, míg a legalább háromgólos Real-siker 2.15-ös szorzóval pakolható.

[2300712] 2017-02-05 20:45:00 Celta Vigo - Real Madridx;
211384