Római tenisztorna

A forrófejű olasz is belerúg a világelsőbe?

Pokoli nyitómeccsre számíthat a címvédő Andy Murray a hazai közönség támogatását élvező Fabio Fognini ellen.

Kedden utolsóként, este 21 órakor lép pályára a világelső és címvédő Andy Murray, ellenfele pedig az első számú olasz teniszező, Fabio Fognini lesz. A brit klasszis ennél nehezebb rajtra nem is számíthatott volna, ráadásul nem túl jó előjelekkel várja ezt a derbit. Murray idei szezonja finoman szólva sem túl fényes, a salakszezonban pedig pláne fájó vereségeket szenvedett el, múlt héten például Borna Coric ellen maradt alul két játszmában a madridi salakon. 

Nem csillogott előtte Barcelonában és Monte-Carlóban sem, ugyanakkor a római lassú pálya  fekszik a leginkább a játékának, így ez a torna áll hozzá a legközelebb a salakos viadalok közül. Jó eredményben reménykedik, de pontosan tudja, hogy Fognini ellen pokoli csatára számíthat.

Fabio az egyik legjobb salakos teniszező, hazai pályán pedig nyilván nagyon motivált. A múltban volt néhány kemény meccsem ellene, így nem lesz könnyű. Jól kell játszanom, hogy esélyem legyen a győzelemre - mondta Murray.

A brit megtapasztalhatta már, hogy milyen Olaszországban Fognini ellen játszani, ugyanis a 2014-es Davis Kupában Nápolyban meccseltek egymás ellen. Akkor nem sikerült Murraynek megharcolnia az olasz publikummal, pedig félig-meddig a továbbjutásról döntött a mérkőzésük. Fogna három szettben, 6-3, 6-3, 6-4-re verte a skótot. 

Olyan hangulat aligha lesz, mint a Davis Kupában volt, de közel teltház várható a római centerpályán, ami ismét nagy lökést adhat Fognininek. Tény, hogy az olasz sincs élete formájában, de ha valaki, akkor ő képes egyik hétről a másikra teljesen más arcát mutatni. Nem rendelkezik egyébként túl fényes mérleggel Rómában, a hazai publikum nyomása alatt általában összeroppan, ám a világelső ellen nincs vesztenivalója, ez pedig rögtön egy olyan szituáció, ami számára nagyon kedvező. Azt pedig tudjuk, hogyha Fognini összpontosít, küzd és kapar, akkor csoda dolgokra képes. 

Az ATP hivatalos oldala kirakott egy szavazást a győztest illetően. A szavazók 55 százaléka úgy véli, hogy Murray kiesik. 
Fogadás a győztesre    
Andy Murray Fabio Fognini
1.40 2.60

A fogadók is az olasszal tartanak, a brit szorzója ugyanis 1.37-1.40-nel nyitott, mostanra azonban egyes irodákban már 1.50-re emelkedett, míg az olaszra elsőként kínált 3.40 már csak 2.75-2.80.

Az 1.50 már kezd csábító lenni, ám hiába Murray a címvédő, nincs a legjobb passzban, egyértelműen sebezhető, Fognini pedig underdogként rettentően veszélyes, Rómában 3.00 feletti szorzóval Stan Wawrinkát és Tomás Berdychet is pokoli csatára kényszerítette.

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.65