Roland Garros

Már a pénzünk dupláját sem nyerhetjük vissza Nadal párizsi diadalával

A mallorcai salakkirály Madridban sem talált legyőzőre, a Roland Garros-győzelmére kínált odds pedig tovább zuhant.

Két hét múlva elrajtol a szezon második Grand Slam-viadala, a francia nyílt teniszbajnokság, ugyan Rómában még találkoznak a legjobbak, ám mostanra már letisztult a kép a párizsi esélyeket illetően. A kilencszeres Roland Garros-bajnok Rafa Nadal régi fényében tündököl, esélyt sem adva a többieknek győzött Monte-Carlóban, Barcelonában és Madridban. Hibátlan mérleggel áll a salakszezonban (15-0) és mindössze két mérkőzésen veszített szettet. 

A madridi döntő összefoglalója:

Már márciusban arról cikkeztünk, hogy addig fogadjuk Nadal Roland Garros-győzelmére, amíg nem késő, hiszen a kemény pályás tornákon mutatott formája alapján sejteni lehetett, hogy kedvenc borításán még erősebb lesz. Amikor még erről írtunk, 3.25-ös oddsot kínáltak rá, ami a monte-carlói sikere után 2.50-re zuhant. Barcelona után is kicsit csordogált lefelé, ám az újabb nagy zuhanást a Párizsban címvédő Novak Djokovics legyőzése jelentette. 

A fogadóirodák ugyanis a szerb klasszist tartják a legnagyobb riválisának a Garroson, így nem meglepő, hogy a legyőzése jelentősen kihatott az oddsokra. Pláne, hogy lélektanilag ez egy nagyon fontos siker volt Rafa számára, hiszen előtte hét meccsen maradt nyeretlen Djokovics ellen. Most már úgy utazhat a francia fővárosba Nadal, hogy véget ért a 2014 óta tartó nyeretlenségi időszaka a legfőbb kihívójával szemben. 

6-2, 6-4-re nyerte meg ezt a meccset a spanyol, ha szigorúan a játékok számát nézzük, akkor 2012 óta nem kapott ki ennyire simán Djokovics Nadaltól.

A madridi összecsapásukat követően a fogadóirodák azonnal módosították a Roland Garros oddsokat. A mallorcai salakkirályra kínált 2.20-as szorzó 1.90-re esett, míg a szerbnél 5.00-ről 5.50-re emelkedett. 

A salakszezon előtt még Djokovics 2.75-tel favoritnak számított, Nadalra és Andy Murray-re pedig közel ugyanannyit fizettek. Azóta nem csak a déli szomszédunk oddsa indult meg felfelé, hanem a világelső britté is, aki ugyanazon a három salakon tornán indult el, amelyeken Rafa, ám neki csupán egy barcelonai elődöntő jött össze... 

Ki nyeri a Roland Garrost?
Játékos Odds
Rafael Nadal 1.90
Novak Djokovics 5.50
Andy Murray 8.00
Stan Wawrinka 11.00
Dominic Thiem 13.00
Roger Federer 13.00