Átigazolás

Komoly erősítésekkel készül a Chelsea a BL-re

Négy topjátékos szerződtetésére készül Roman Abramovics. Cél a Bajnokok Ligájában is sikereket elérni.

Fotó: The Seattle Times

Pénteken bajnokot avattak a Premier League-ben, a tavalyi, viszontagságokkal teli idényt követően a Chelsea magabiztos fölénnyel, végig vezetve nyerte meg a világ legerősebb bajnokságát. Szakértők szerint az aranyérem két legfontosabb oka a kettős terhelés elmaradása, illetve Antonio Conte reformjai voltak. Jövőre azonban már a Bajnokok Ligájában kell bizonyítania a londoni együttesnek, ezt pedig a The Observer nevű lap szerint komoly pénzösszeggel támogatja meg Roman Abramovics tulajdonos.

A hírek szerint ugyanis az orosz milliárdos mintegy 200 millió fontot hajlandó rááldozni arra, hogy a csapata ismét nagy legyen Európában is, márpedig a kettős terhelés miatt mindenképpen bővíteni kell a keretet.

Az olasz szakvezető azonban nem csak a mennyiségre, a minőségre is szeretne figyelni és négy játékost már ki is nézett magának. Conte tervei szerint az Evertontól Romelu Lukaku, az Arsenaltól Alexis Sánchez, a Monacótól Tiemoué Bakayoko,a Southamptontól pedig Virgil van Dijk érkezhet az angol fővárosba.

A lap szerint egyébként a chilei gólvágó megszerzése ígérkezik a legkomolyabb feladatnak, hiszen, bár az Arsenal bukta a BL-indulást és vélhetően Sánchez sem feltétlenül akar az Emirates-ben maradni, az Ágyúsok aligha adnák szívesen legnagyobb értéküket éppen a városi riválisnak.

A pénteki fiesztát követően a Chelsea hétfőn hazai pályán is megünnepelheti a sikert, Diego Costáék a Watfordot fogadják hazai pályán, erről a mérkőzésről itt értekeztünk bővebben.

[2252455] 2017-05-15 21:00:00 Chelsea - Watfordx;