NB I

Hihetetlen forduló következik - bajnok lehet a Honvéd!

  • varin

A papírforma bajnoki döntőt ígér, ám matematikai esély arra is van, hogy Debrecenben bajnokavatás lesz.

Noha Európa topbajnokságai idén nem szolgáltatnak hatalmas izgalmakat, ugyanezt az NB I-re egyáltalán nem lehet elmondani, az OTP Bank Liga 2016/17-es kiírása ugyanis hihetetlenül érdekes és kiegyenlített. Mivel már csak két forduló van hátra és vélhetően az utolsó körben bajnoki döntőre kerül sor, alighanem az utolsó pillanatig nyitott lesz több kérdés is. Lássuk azonban, hogy a 32. fordulóban milyen találkozók is lesznek.

Oddsok a 32. fordulóra
   
  1 x 2
MTK-Diósgyőr 2.30 3.15 3.05
Mezőkövesd-Paks 2.25 3.50 2.85
Gyirmót-Vasas 4.80 3.50 1.70
Újpest-Haladás 2.10 3.20 3.40
Debrecen-Honvéd 3.20 3.20 2.20
Videoton-Ferencváros 2.10 3.20 3.40

Mindkét bajnokesélyes, a Videoton és a Honvéd is piszkosul kemény mérkőzés elé néz, hiszen a fehérváriak a Ferencvárost fogadják Felcsúton, míg a Honvéd Debrecenbe látogat. Mindkét csapat győzelmére 2 feletti szorzón fogadhatunk, ami nem csoda.

A Ferencváros ugyanis öt mérkőzés óta veretlen, és bár Bödéék a Debrecen ellen nagyon gyengén játszottak, még mindig harcban vannak a bronzéremért.  A zöld-fehérek ráadásul 2016 előtt emberemlékezet óta nem szenvedtek vereséget a Videoton pályaválasztásával, miként idén is két remi áll a felek neve mellett.

A kiesés ellen menekülő Debrecen öt mérkőzés óta gólt sem lőtt a Honvédnak, de az is igaz, hogy 2017-ben még csak egy veresége van a Lokinak a Nagyerdei Stadionban, míg a kispestieknek három győzelmük a Bozsik Stadionon kívül.

Ha a Honvéd nyerni tud Debrecenben, a Ferencváros pedig Felcsúton, akkor a kispestiek matematikailag is bebiztosítják bajnoki címüket, az utolsó forduló eredményétől függetlenül.

A kieséssel és a négy kandidált esélyeivel kedden foglalkozunk majd bővebben, mindenesetre a Mezőkövesd-Paks és az MTK-Diósgyőr mérkőzések is kiemelten fontosak lesznek a 32. fordulóban. Ha a miskolciak elvinnék a Hungária körútról a három pontot, a kék-fehérek szinte biztosan az NB II-ben találnák magukat jövőre.

Az Újpest-Haladás és a Gyirmót-Vasas mérkőzéseknek nem lesz akkora tétje, habár az angyalföldiek még küzdenek a bronzérem megszerzéséért, így meglepő lenne, ha nem tudnának nyerni a sárga-kékeknél.

A bajnokság esélyese egyébként már a magyar állami fogadóirodánál is a Honvéd, hiszen a kispestiek végső sikerére 1.50 a szorzó, míg a Videoton aranyérme 2.25-szörös pénzt fizetne.

2017-05-20;212
209575