NBA

Hihetetlen fordítás a Warriorstól, dupla sokk a Spursnek

A San Antonio a már megnyert mérkőzést és Kawhi Leonardot is elveszítette a Golden State ellen.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban lezajlott az első főcsoportdöntő az NBA-ben, a Golden State Warriors 113-111-re legyőzte hazai pályán a San Antonio Spurst. A győzelem azonban nem akármilyen körülmények között született meg, a harmadik negyedben ugyanis aligha gondolta bárki, hogy bekövetkezik a hatalmas fordítás.

A harmadik negyed negyedik percére Kawhi Leonard két büntetőjének köszönhetően a Spurs 78-55-re vezetett a Golden State ellen, és úgy nézett ki, oda a Warriors playoff-veretlenségének. Ám Leonard egy rossz esés miatt megsérült, ez pedig teljesen átfordította a mérkőzést, a Warriors többek között egy 18-0-s sorozatnaK köszönhetően meg tudta nyerni a nyugati döntő első mérkőzését.

Leonard sérülése után a Spurs összeomlott - Fotó: ESPN

Az egyik tengerentúli fogadóiroda természetesen beszámolt az eset sportfogadás-aspektusáról is, amelyben azt is megtudhattuk, milyen szorzóval és mennyit nyertek a fogadók Stehp Curryék szenzációs comebackjének köszönhetően.

A bukméker szakértője szerint a Warriors szorzója egészen 10-ig ment fel, ám ilyen oddson mindössze egy hét dolláros tét érkezett a GSW sikerére, azonban a mérkőzés teljes hossza alatt 492-en fogadtak legalább 3-szoros szorzóval a Warriorsra. A legnagyobbat egy 5000 dolláros szelvénnyel nyertek, amelyet még 3.25-szörös szorzóval adtak fel Steve Kerr csapatára.

Fotó: San Antonio Express News

A Warriors tehát nem akármilyen körülmények között megnyerte az első találkozót, ám a Spursnek Leonard sérülése talán még a vereségnél is nagyobb probléma. A matematika szerint egyébként a texasi csapatnak innen szinte semmi esélye, hiszen

az NBA-ben az első mérkőzést nyerő gárdák 76%-ban nyerik a szériát, míg azon csapatok mérlege egy győzelem után, amelyek az alapszakaszban legalább 65 meccset nyertek, 43-3.

Talán nem is véletlen, hogy a Spurs döntőbe jutására most 15-szörös oddson lehet fogadni.