Római tenisztorna

Az ötödik is Del Potróé lesz?

Az argentin klasszis négyből négyszer verte Grigor Dimitrovot, hétfőn a római salakon ismét farkasszemet néznek egymással.

Igen jó párosításokkal találkozhatunk már az első körben a római Mastersen, ám egy kiemelkedik mind közül: a 10. kiemelt Grigor Dimitrovnak nem volt szerencséje, neki sorsolták ugyanis a 2009-es US Open-bajnok Juan Martín del Potrót

A bolgárnak nincsenek szép emlékei az argentin klasszisról, hiszen az eddigi mind a négy összecsapásukat Del Potro húzta be.

Ebből kettő a tavalyi esztendőhöz kötődik, Stuttgartban füvön 6-4, 6-2-re, míg Stockholmban fedett kemény pályán 6-4, 7-5-re nyert a dél-amerikai. Ami nagy különbség lesz az eddigi mérkőzéseikhez képest, hogy először néznek farkasszemet salakon. 

Egyikük sem a legjobb előjelekkel várja ezt a derbit. Del Potro május elején Estorilban kezdte meg a salakszezont, ám korán véget ért számára a torna. Noha nem szenvedett vereséget, de nagyapja halála miatt azonnal hazautazott Argentínába. Kihagyta a madridi tornát is, így csupán egy salakos meccsel a lábában várja ezt a találkozót. 

Dimitrov játszott a múlt héten a spanyol fővárosban és március 12 után végre újra sikerült meccset nyernie. Philipp Kohlschreibert és Ivo Karlovicot verte, a legjobb 16 között pedig a későbbi döntős Dominic Thiemet izzasztotta meg. De mégsem lehet felhőtlenül boldog, hiszen az osztrák ellen úgy esett ki, hogy öt meccslabdája is volt.

Fogadás a győztesre    
Juan Martín del Potro Grigor Dimitrov
1.65 2.00

Nem könnyű ilyen előjelek után okosnak lenni az esélyeket illetően. Pláne, hogy Del Potro Rómában 2013-ban játszott utoljára, tehát abszolút nem lehet tudni, hogy mire lesz képes ezen a tornán. Amit azonban biztosra vehetünk, ha ki is kap, könnyedén aligha adja a bőrét. De a fogadóirodák inkább az ő győzelmét várják. Sok sima meccse még nem volt idén és Dimitrov sem arról híres, hogy egyszerű elkenni a száját.

Kifejezetten szoros meccset várunk, ha nem 4-0 lenne DP javára az egymás elleni, akkor vélhetően teljesen 50-50-re adnák a bukik ezt a derbit. A legjobb választásnak tehát az over 22.5 játék tűnik, amire az állami irodában 1.75-ös oddson fogadhatunk.