La Liga

Pikáns meccs előtt a Real Madrid és a Barcelona is

Noha az oddsok alapján semmi esély sincs a Real Madrid és a Barcelona botlására, azért legyünk óvatosak.

Papíron rendkívül könnyű mérkőzés előtt áll a Barcelona és a Real Madrid is, hiszen a két csapat sikerére kötésben is csak 1.23-as szorzót kapunk a magyar állami fogadóirodánál. Noha a pontvesztés katasztrófával érne fel mindkét oldalon, a szorzók messze vannak a realitástól, mindkét gigász mérkőzése ugyanis sokkal nehezebb lesz, mint azt az oddsok mutatják.

Oddsok a két gigász mérkőzésére
   
  1 x 2
Las Palmas-Barcelona 20.00 9.50 1.08
Real Madrid-Sevilla 1.15 7.50 13.00

Mindent lehet mondani a Las Palmas utolsó néhány hetére, csak azt nem, hogy jó. A Kanári-szigeteki gárda jó ideje már takaréklángon ég, töménytelen mennyiségű gólt kapnak, amellyel alaposan elszúrták a remek őszi szezonjukat. Talán elég, ha csak annyit mondunk, hogy január eleje óta 20 meccsen 45 gólt kaptak. Az egykoron rettegett és sokáig szinte bevehetetlen Estadio de Gran Canariából pedig sorra távoztak ponttal a csapatok, így például a Sevilla, a Sociedad és az Atlético Madrid is kapott gól nélkül vitt el három egységet Boatengéktől.

[2300872] 2017-05-14 20:00:00 Las Palmas - Barcelonax

Az utolsó hazai meccs következik viszont Quique Setien mesterék számára, így alighanem megszakadnak majd a pontokért, még úgy is, hogy motivációjuk különösebben nincs. Mindent egybevetve tehát, 1.08-as szorzóét fogadni egy olyan csapat ellen, amely hazai pályán idén 18 mérkőzésen 33 pontot szerzett, egyszerűen nem éri meg. Vélhetően persze nyerni fognak a katalánok, de nem lesz ingyen ez a 3 pont.

Szintén necces lehet a győzelem a Real Madrid számára, a Sevilla ritkán adja olcsón a bőrét a topcsapatoknak - bár az is igaz, hogy inkább hazai pályán acélosak Vitolóék. A fővárosiak szerencséje ezúttal az, hogy Jorge Sampaoliék különösebb tét nélkül lépnek pályára, hiszen ahhoz, hogy ne a negyedik helyen végezzenek az idény végén, kisebb csodára lenne szükség.

[2300873] 2017-05-14 20:00:00 Real Madrid - Sevillax

Az viszont egyelőre kérdéses, hogy az elmúlt hetekhez hasonlóan Zinedine Zidane pihenteti-e legjobbjait a bajnokin, bár ami belefért egy Granada vagy Deportivo ellen, az nem biztos, hogy megengedhető a liga negyedik legjobb csapata ellen. Ami a madridiak keretét illeti, Bale-en és Carvajalon kívül mindenki bevetető, ahogy a vendégeknél sincsen új hiányzó.

Ha mindkét találkozón esne legalább öt gól, akkor is csak pénzünk háromszorosát nyerhetnénk vissza.

A Sevilla az elmúlt hetekben csak a kötelezőt hozza és azt is nehézkesen, ráadásul a piros-fehér gárda 2009 óta pontot sem szerzett a Bernabeúban, míg döntetlenre 2005 óta nem került sor a két fél között. Az előző találkozóhoz hasonlóan itt is bőségesen várunk gólokat, nem kizárt, hogy a Sevilla többször is betalál, de a Real Madrid nem követi el azt a hibát, hogy hazai pályán nem szerzi meg a három pontot, pont most, a bajnoki cím kapujában.

2017-05-13;87
2017-05-14;87
211384