Madridi tenisztorna

Nem Thiem lesz, aki megállítja Nadalt

  • Cesc18

Barcelona után Madridban is Rafael Nadal és Dominic Thiem feszül egymásnak a döntőben. A spanyol salakkirály ötödik tornagyőzelmét készül megszerezni a spanyol fővárosban, összességében pedig a 30. Masters-címére hajt.

A sógorok kiválósága, Dominic Thiem első 1000-es torna döntőjére készül, a világelső Andy Murray és a US Open-címvédő Stan Wawrinka ágáról sikerült bejutnia, az már más kérdés, hogy mindkét nagy ász azelőtt kiesett, hogy vele találkozhatott volna. Ez persze semmit nem von le az osztrák érdemeiből, mert a kötelező győzelmeket viszont megoldotta, még ha Grigor Dimitrov ellen rezgett is a léc - öt meccslabdája volt a bolgárnak. Rafa Nadal ezzel szemben Novak Djokoviccsal, David Goffinnal, Nick Kyrgiosszal és Fabio Fogninivel is farkasszemet nézett, ami finoman szólva sem nevezhető könnyű útnak.

Nadal nyolcadik alkalommal jutott döntőbe Madridban, négyszer bizonyult eddig a legjobbnak.

Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a mallorcai játékáról, már a korábbi salakos tornákon is nagy önbizalommal játszott, ám Djokovics legyőzése még egy plusz lökést adhat számára. 2014 után tudott ismét diadalmaskodni a szerb riválisa ellen, és bár Nole nem nyújtotta a legjobbját, azért időnként nagyon komoly teniszt tett a pályára, de Nadal ezt is kezelni tudta, mindenre tökéletes válasza volt. 

Thiem abból a szempontból remek helyzetben van, hogy nincs miért izgulnia, idegeskednie, teljesen nyugodtan, nyomás nélkül állhat ki erre a döntőre. Hogy ebből mit tud kihozni, az jó kérdés. Két hete a barcelonai döntőben sem volt vesztenivalója, de még így sem sikerült megszorongatnia a spanyolt, sima 6-4, 6-1-re nyert Rafa. 

Azt hiszem egy nagyon jó meccset játszottunk Barcelonában. Remekül teniszeztem. De hiába nyújtom a legjobbamat, ha Nadal is a legjobbját hozza, akkor nem kérdés, hogy ő a jobb játékos salakon. Elképesztő, amit elért ezen a borításon. Megpróbálom kijavítani a Barcelonában vétett hibáim és meglátjuk mire lesz elég - mondta Thiem.

Véleményünk szerint maximum a tisztes helytállásra, de szettet nem mernénk az osztráknak szavazni. Nadal tenyeresei ismét zseniálisan jól működnek, így Thiemtől extra kellene fonák oldalon, hogy bármiféle sansza legyen. Vélhetően időnként meg is húzza majd az egykezes bombákat, de ez csak arra lesz elegendő, hogy a döntő legszebb ütése címet elnyerje...

hatharom.com
Nadal 2-0-ra nyer
@ 1.45