Olasz foci

A Roma egy héttel eltolhatja a Juventus ünneplését

  • MVB80

Vasárnap bajnok lehet a Juventus, amennyiben legalább egy döntetlent elér a második helyezett Roma otthonában.

Nincs nagyobb meccs annál általában, ha egy bajnokságban az első a másodikkal ütközik meg, főleg, ha három fordulóval a vége előtt találkoznak egymással.

Igen ám, de a Roma hiába nyerne vasárnap este a Juventus ellen, a triplázásra hajtó Zebráknak még akkor is maradna négy pont előnyük, vagyis nem kerülne sokkal közelebb a fővárosi klub a scudettóhoz.

Persze így is nagy a tét, mivel a Juve már egy iksszel is bajnok, ráadásul zsinórban a hatodik aranyát nyerheti, ami még egyetlen csapatnak sem sikerült Olaszországban.

A Juve középpályájáról kidőlt a combsérülést szenvedő Khedira, őt minden bizonnyal Rincon pótolja majd. Nem ez lesz az egyetlen változás, a Monaco ellen oda-vissza parádézó Dani Alves helyett Lichtsteiner feladata lesz bejátszani a jobboldalt, a balon Asamoah játszhat Alex Sandro helyett, a védelem közepén pedig Benatia lehet Bonucci párja, így Chiellini és Barzagli a szerdai kupadöntőre hegyezheti a stoplikat.

A Romának nem is annyira a bajnoki cím, mint inkább a BL-szereplés miatt lenne fontos a győzelem, mivel Nainggolanék csak egy ponttal vezetnek a Napoli előtt, és tavaly nyáron is kiderült, hogy a selejtező nem életbiztosítás, a Roma akkor otthon kapott méretes pofont a Portótól, így maradt az EL.

Mandzukic harcos játéka szó szerint aranyat érhet a Juvénak

Ugyanakkor a Farkasok esélyeit rontja, hogy a középpályáról a Lazio elleni tizenegyest összeszínészkedő, és emiatt eltiltott Strootman, a csatársorból pedig vádlihúzódás miatt a 27 góljával egy 1935 óta fennálló római rekordot átíró Dzeko hiányzik majd.

Strootmant Paredesnek kell pótolnia, elöl pedig Szalah, El Shaarawy és Perotti igyekszik majd zavart okozni.

Spallettinek, a Roma edzőjének nagyon nem megy a Juve ellen, egy győzelme és három döntetlenje van tizennyolc vereség mellett.

Az az egy győzelem tavaly született meg, amikor 2-1 lett a vége, akkor az a Pjanic szerezte az első gólt, aki azóta már a Juventus sikeréért gürizik.

A két csapat elmúlt három római összecsapása során minden kimenetelből feljegyezhettünk egyet-egyet, de ha a kupát is beleszámoljuk, akkor a Juve csak egyszer járt sikerrel a Roma ellen az utolsó hat idegenbeli próbálkozásból. 

1x2    
Roma Döntetlen Juventus
2.45 3.30 2.70
[2320029] 2017-05-14 20:45:00 Roma - Juventusx;
2017-05-13;55
2017-05-14;55
211987