Topligák

Szalai gól, gólpassz, Gulácsiék hihetetlen veresége a Bayern ellen

Őrjítő izgalmakat hozott a Bundesliga 33. fordulója, a Manchester City már a harmadik. Topligák összefoglaló.

Szalai remekelt a Hoffenheimben.

Premier League

A szombati futballőrület Angliában a Manchester City-Leicester meccsel kezdődött, s igen komoly izgalmakat hozott. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, ami a 29. percben érett góllá, David Silva lőtte ki 11 méterről a bal alsó sarkot. A Rókákat megfogta a gól, Leroy Sanét Yohan Benaluane vágta fel a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Gabriel Jesus váltotta gólra. A szünet előtt viszont sikerült szépítenie a tavalyi bajnoknak, Okazaki Sindzsi kapásból lőtt a hálóba.

A második játékrészben is a hazaiak voltak mezőnyfölényben, ám inkább már az eredmény megtartására törekedtek az Égszínkékek, akik erre majdnem rá is fáztak. A 76. minutumban ugyanis büntetőhöz jutott a Leicester, s noha Rijad Mahrez a hálóba lőtt, a játékvezető nem adta meg a találatot. Az algériai játékos ugyanis nekifutás közben elcsúszott, a labda a támaszkodó lábát is érintette, így a bíró szabadrúgást ítélt a manchesteriek javára.

A hátralévő percek már nem hoztak különösebb izgalmakat, így ismét nyerni tudott a City, amely már a harmadik helyen áll a tabellán.

A Manchester City-Leicester mérkőzés összefoglalója:

A Middlesbrough az utolsó hazai élvonalbeli meccsét is elbukta, a piros-fehérek a Soutamptontól kaptak ki. A Bournemouth a Burnleyt győzte le otthoni környezetében, míg a Swansea nagyon úgy fest, hogy elkerüli a kiesést, a walesiek ugyanis az utolsó helyezett Sunderland otthonában diadalmaskodtak, s ha a Hull nem tud nyerni vasárnap a Crystal Palace otthonában, akkor a Hattyúk jövőre is biztosan a Premier League-ben szerepelnek.

A Stoke-Arsenal találkozót később rendezik.

2017-05-13;47
209498
 

Bundesliga

Ezúttal kezdőként lépett pályára Szalai Ádám a Hoffenheimben, s meg is hálálta edzője bizalmát. A magyar válogatott támadó ugyanis a 7. percben megszerezte a vezetést csapatának, míg a 11. minutumban gólpasszt adott Andrej Kramaricnak.

Szalai Ádám gólja a Bremen ellen:

Szalai egyébiránt 69 percet töltött a pályán, s végül a TSG 5-3-ra tudott nyerni a Bremen otthonában, ami mégsem hízelgő a kék-fehérek számára, hiszen a Falusiak 5-0-ra is vezettek...

Elképesztő meccset játszott a Leipzig és a Bayern München, az első és a második helyezett találkozója ugyanis kilenc (!) gólt hozott. A hazaiak Gulácsi Péterrel a soraikban estek neki a bajoroknak, s a második percben már vezettek is, azonban a 17. percben Robert Lewandowski egalizálni tudott. A folytatásban is nyomott a Red Bull, a 66. minutumban már 4-2-re vezettek az újoncok, s a 83. percben is még két gól volt a piros-fehérek előnye. Ám végül még pontot sem tudtak szerezni Gulácsiék, hiszen a Bayern hihetetlen hajrát produkálva, Lewandowski, Thiago és Arjen Robben góljainak köszönhetően végül 5-4-re tudott nyerni. Azonban így sem csüggedhetnek a hazaiak, mivel a Dortmund nem tudott nyerni Augsburgban, így biztos, hogy a második helyen végeznek a bajnok müncheniek mögött, ami több, mint parádés egy újonctól!

A mindent eldöntő találat a Leipzig-Bayern München meccsen:

Fontos győzelmet aratott Dárdai Pál csapata, vagyis a Hertha. A berliniek a már kiesett Darmstadt otthonából hozták el a három pontot, így amennyiben az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzik a Leverkusent, biztos, hogy jövőre ott lesznek az Európa Liga csoportkörében.

Az Ingolstadt nem bírt a Freiburggal, így elbúcsúzott a Bundesligától, míg a Hamburg a 92. percben mentett pontot a Schalke otthonában, így még az utolsó körben lesz esélye a kikötővárosi csapatnak, hogy elkerülje az osztályozót.

2017-05-13;54
210225

La Liga

Spanyolországban a forduló nyitómeccsén a Valencia Barcelonába látogatott, ahol az Espanyollal mérte össze tudását. A mérkőzés inkább a hazaiknak állt, azonban mégis a vendégek tudtak nyerni, José Gaya találatával.

A győztes gól:

Az Osasuna-Granada mérkőzést később rendezik.

2017-05-13;87
211384