E-sport

MSI Csoportkörök - mit tartogat nekünk a hajrá?

  • Thanatos

Lezajlott a Mid-Season Invitational Csoportkörének első fele, amely számtalan meglepetést tartogatott számunkra. Az SKT T1 kivételével mindenki hol hatalmas pofonokat kapott, hol azokat osztott. Szombaton és vasárnap 20:00-tól folytatódnak az ütközetek, így röviden tekintsük át, hogy milyen végső sorrendet várhatunk a hajrát követően!

Ha szeretnéd megismerni a League of Legends világát, mindenképpen kövesd szerkesztőnk Facebook-oldalát, hiszen Thanatos napról napra megosztja gondolatait, ötleteit és tippjeit a LoL világáról!

Alap információk:

Egyetlen csoportban küzdenek a hat régió képviselői, ahol mindenki kétszer találkozik mindenkivel. BO1 szériák zajlanak, naponta hat mérkőzéssel. A rájátszásba az első négy csapat jut be, akik ezzel biztosítják régiójuk kiemeltségét a világbajnokság sorsolásán (“első kalapba kerülés”). A végső győztes pedig rengeteg pénzt, egy hatalmas kupát, és persze az örök dicsőséget viszi haza.

Jelenlegi állás:

Időpontok:

Szombat 20:00 - 02:30

Vasárnap 20:00 - 02:30

Szakértői tipp az első kört követően:

A BO1 szériák nem feltétlenül tesznek jót a csapatoknak, így számtalan érdekes esettel találkozhattunk. Ettől függetlenül itt kell megmutatni, hogy méltó egy régió a továbbjutásra, ezért ezen körülmények figyelembe vételével jött létre az új sorrend, amely azért jelentős eltér az előzőekben várttól.

6. LMS - FlashWolves

Hihetetlen csalódás. Négy mérkőzésük van a szépítésre és még bármi megtörténhet, ám az első hat meccsen irgalmatlanul leszerepeltek. Gyakorlatilag elsőből utolsók lettek a valós teljesítményük alapján. Nagy csodának kell történnie ahhoz, hogy továbbjussanak.

5. Európa - G2 Esports

Egyértelműen fejlődtek a srácok és sok jó ötlet, mozdulat van a tarsolyukban. Ettől még nem feltétlen érnek fel a többiekhez, eladnak “kötelező” meccseket és akkor hibáznak, amikor a legkevésbé lehet megúszni a következményeket. Nagy verseny lesz a negyedik helyért, ám végül alulmaradnak majd.

4. Dél-Kelet-Ázsia - GYGABITE Marine

Egyértelműen megérdemelnék, hogy bekerüljenek a következő szakaszba. Nekik van a legkisebb tapasztalatuk, mégis labdába rúgnak a legnagyobbak mellett, ezért kicsit várom is, hogy bejussanak a legjobb négybe.

3. Kina - Team WE

Nem hittem a társaságban, ám úgy fest, hogy a jelenlegi mezőnyben igenis erősnek bizonyulnak. Van még hova fejlődniük és véleményem szerint a BO1 is kedvez nekik, ám az eddigiek alapján fizetett helyük van a rájátszásban.

2. Észak-Amerika - Team Solo Mid

Nem sikerült mindig kiemelkedőt mutatni az NA LCS legjobbjainak, ám nemzetközi porondon az egyik, hacsak nem a legjobb játékukat mutatják eddig. Semmi nincs veszve, ráadásul véget ért a “bemelegítő” szakasz, amit szinte kivétel nélkül elbuktak. Az erősségük a három vagy több meccsből álló szériák elhozatala, szeretném is látni, amint megmutatják miként teljesítenek ezen körülmények között a többi régió legjobbjai ellen.

1. Dél-Korea - SKT T1

Mindenkit elvertek eddig. Letisztult, magabiztos, megállíthatatlan társaság. A BO5-ös szériák során meg lehet majd fogni őket, de a csoportkörök során már biztosan övéké az első helyezés, erre a nyakamat tenném. Kicsit azért remélem rám cáfol a többi társaság, hogy az izgalmaknak legyen hely a bajnokság alatt...

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.