Sportfogadás

Megfordultak a finálé oddsai - íme a tippjeink a nagydöntőre

  • varin
Címkék:

Szombat este eldől, ki nyeri 2017-ben az Eurovíziós Dalfesztivált. Szoros befutó várható!

Végjátékához érkezett a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál, szombaton késő este kiderül, melyik dal szerepelt legjobban a kijevi megmérettetésen. Az elmúlt napokban kiemelt figyelemmel követtük a Dalfesztivál eseményeit, így mindkét elődöntőre tippekkel érkeztem, és természetesen nem hagyom ki a finálét sem.

Ahol igencsak jelentős változások álltak be az élmezőnyben, hiszen a kezdeti olasz dominancia után nemhogy nem favorit már az Occidental's Karma, de lassan három országnak is ugyanolyan szorzója lesz. Ha a győztesre nem is szívesen jósolnék, azért néhány tippel megpróbálom megverni a bukikat.

Odds a végső győztesre
Portugália 2.60
Olaszország 2.90
Bulgária 3.80
Belgium 19.00
Svédország 34.00
...  
Magyarország 151.00

A tavalyi évtől kezdve a pontszámítás jelentősen megváltozott, így sok kiindulási alapunk egyelőre nincs, hogy hány ponttal is lehet megnyerni a Dalfesztivált. Jamala 2016-ban 534 egységgel nyert úgy, hogy Oroszország (491) és Ausztrália (511) is meg tudta közelíteni a krími tatár hölgyet. Idén hasonlóan 2016-hoz, hatalmas versenyfutás várható és nem csak a három kandidált között. A nézők, illetve a zsűri ugyanis nagyon szereti például Örményország, Svédország, Izrael, Moldva, Hollandia, Norvégia dalát, ahogyan sok pont várható a jódlizó románoknak és a mindig respektált ausztráloknak is. Mindezek fényében biztosra veszem, hogy a győztes 500, de legalább 550 pont alatt marad majd.

Belgiummal kapcsolatban viszont szkeptikus vagyok, és nem érzem az erőt a hölgyben, noha kétségtelenül nagyon szép dalt ad elő. Hogy az eddigi színpadi megjelenése és gesztusai csak színészkedés vagy Blanche tényleg ennyire be van pánikolva a színpadon, az jó kérdés, mindenesetre nem hiszem, hogy helye lesz az első ötben.

Ami Magyarországot illeti, nincs könnyű dolgunk, hiszen Pápai Joci előadása előtt és után is igen erős dalok jönnek, az Origót az olaszok követik, míg a mieink előtt éneklő hollandok és moldovaiak mellett sem szabad elmenni szótlanul. Mindazonáltal a nézők és a zsűri is nagyon szereti a dalt, így egy top10-ben talán joggal reménykedhetünk.

Az olasz-portugál-bolgár dobogó a fogadóirodák szerint biztosra vehető, de azért nem szokott ennyire egyértelmű lenni ez a megmérettetés minden évben. Ne legyünk meglepődve, ha legalább az egyik országnak végül nem lesz helye a legjobbak között. A top4 utolsó helye amúgy is igencsak kérdéses, én a magam részéről már az elődöntőben is az örményekre tettem a voksom, és ilyen oddson a top4-et is megszavaznám nekik.

hatharom.com
Örményország top4 8.00
Magyarország top10 2.20
Belgium 6. vagy rosszabb 2.00
A győztes pontszáma: 550 alatt 2.50