Olasz foci

Kell-e a Milannak az Európa Liga?

  • MVB80

Az Atalantát és a Milant csak hat pont választja el egymástól a tabellán, úgyhogy rangadó következik szombat este.

A szezon elején nem sokan fogadtak volna, hogy az Atalanta lesz a Serie A idei meglepetéscsapata, hiszen a bergamóiak első öt bajnokijukból négyet elvesztettek.

Három fordulóval a vége előtt mégis van miért ünnepelni, hiszen a csapat ősszel kipróbálhatja magát az Európa Ligában, ráadásul Gian Piero Gasperini edző új szerződést kapott a vezetőségtől, így legjobb esetben még három évig folytathatja a munkát.

1x2    
Atalanta Döntetlen Milan
2.00 3.40 3.50

A szombati ellenfél az a Milan lesz, amely alaposan behúzta a kéziféket mostanság, a kínai hatalomvétel óta a csapat összehozott egy hosszabbításban kicsikart Inter elleni döntetlent, valamint egy brusztos ikszet a kiesés ellen menekülő Crotonéval, és begyűjtött két zakót, mindkettő csúnya volt, az egyik azért, mert az Empoli osztotta ki, a másik azért, mert a piros-feketék örülhettek, hogy a Roma csak 4-1-re verte őket - a San Siróban.

Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha azon versenyezne egymással a Milan, az Inter és a Fiorentina, hogy ki tud több pontot elszórni, nehogy véletlenül meglegyen a hatodik helyen, és játszani kelljen az Európa Ligában.

Pedig a Milan vezetősége azt az ukázt hozta, hogy Vincenzo Montella csak akkor tarthatja meg az állását, ha a csapat kiharcolja az európai kupaszereplést.

Az Atalanta az elmúlt hetekben a Juventus és a Roma ellen is megcsípett egy döntetlent, és hazai pályán december óta nem kapott ki, akkor az Udinese lepte meg. A hazaiaknál Zukanovic, Dramé, Konko és Cabezas gyarapítja a hiányzok táborát, de közülük csak Zukonovic nyomott le tíz bajnokinál többet idén.

Lapadula az ősszel nem bírt Caldarával, 0-0 lett a vége

A Milannál Paletta és Ocampos eltiltott, visszatérhet viszont a csapatkapitány Montolivo, aki még október elején szenvedett súlyos térdsérülést. Az olasz lapok szerint Montella 3-5-2-ben küldi fel a Milant, Gomez, Zapata és Romagnoli lesz a három védő, a középpálya két szélén pedig Suso és De Sciglio rohangálhat majd.

Az Atalanta ellen az utóbbi időben nem igazán megy  Milannak, amely az utolsó hat egymás elleni találkozóból csak egyszer jött ki győztesen. És az előjelek alapján most is inkább a hazaiaknak áll a zászló.

[2320031] 2017-05-13 20:45:00 Atalanta - AC Milanx;
now;55
2017-05-14;55
211987