Premier League

Bukja a BL-t a Liverpool?

A Vörösök meccse mellett két igen komoly kiesési derbit is rendeznek a Premier League 37. fordulójában.

A 37. forduló következik a Premier League-ben, a hétvége rangadója az Tottenham-Manchester United találkozó, ezzel vasárnap külön cikkben is foglalkozunk majd. A Manchester City-Leicester, a Bournemouth-Burnley és a Stoke-Arsenal összecsapásról korábban írtunk. Ám ezen ütközeteken kívül még négy meccset rendeznek hétvégén az angol első osztályban.

   
  1 x 2
Manchester City-Leicester 1.22 6.10 10.50
Bournemouth-Burnley 1.95 3.40 3.60
Sunderland-Swansea 4.00 3.60 1.80
Middlesbrough-Southampton 3.50 3.40 2.00
Stoke-Arsenal 5.00 3.90 1.60
Crystal Palace-Hull City 2.00 3.35 3.55
West Ham-Liverpool 4.80 3.75 1.65
Tottenham-Manchester United 1.70 3.60 4.60

Ha nem nyer vasárnap a Liverpool a West Ham otthonában, akkor a Vörösöket vesztett pontok tekintetében, mind a Manchester City, mind az Arsenal lehagyhatja, persze ha az LFC riválisai behúzzák soron következő bajnoki találkozóikat. Erre pedig bőven van esély, na, meg arra is, hogy Jürgen Kloppék nem nyernek Londonban.

A Liverpool ugyanis egyre gyengébben teljesít, hiszen a Crystal Palace-tól kikaptak hazai pályán, a Watfordot csak egy szerencsés találattal győzték le, míg a Southampton ellen már tizenegyesből sem tudtak betalálni. A vendégek kifacsartnak tűnnek, s nagyon szembetűnő, hogy Sadio Mané hiányzik a csapatból.

A West Ham viszont egyre jobb formát mutat, utolsó öt meccsén veretlen maradt a londoni gárda, s mindössze két gólt kapott, ami főleg úgy számít nagy szónak, hogy a Kalapácsosok az azt megelőző 31 forduló alatt 57 gólt kaptak. Slaven Bilicnek tehát sikerült stabilizálni védelmét, pedig jó pár hiányzója van a horvát mesternek.

Mivel a Liverpool helyzetkihasználása katasztrófa, a WHU védekezése összeállt, s a londoniak vannak jobb passzban, arról nem is beszélve, hogy hazai pályán játszanak, könnyen lehet, hogy a bordó-kékek a Tottenham után egy másik nagyágyúval is elbánnak, s fosztják meg céljuktól. A fogadóirodákban ugyanakkor egyértelműen a Vörösök a meccs favoritjai, olyannyira, hogy a West Ham vagy döntetlen fogadási opcióval is igen komoly profitra lehet szert tenni.

xy - Fotó: facebook.com/LiverpoolFC

Az egyik legfontosabb, s legizgalmasabb meccset a Selhurst Parkban rendezik vasárnap, ahol a Crystal Palace a Hull City együttesét fogadja. A londoniak pocsék formában vannak, zsinórban három vereséggel a hátuk mögött várják a hétvégi meccset, ám nagy szerencséjük, hogy nincsenek győzelmi kényszerben, számukra elég a döntetlen is, hiszen ezen esetben is megmenekülnének a kieséstől. A Tigriseknek viszont győzniük kell, mivel még a döntetlennek köszönhetően is a kiesés szélére kerülhetnek, főleg, ha győzni tud a Swansea szombaton.

Kezdetben minden fogadóiroda a londoni csapatot hozta ki esélyesként a szombati mérkőzéssel kapcsolatban, ám ahogy közeleg a kezdősípszó, úgy közelednek a szorzók egymáshoz. Perpillanat még mindig a Crystal Palace a favorit, ám koránt sem annyira, mint korábban, de ahhoz képest, hogy szinte teljesen háromesélyes a meccs, a bukik alig fizetnek valamit az 1X-re.

A Sunderland-Swansea ütközeten csak a vendégek számára van tét, bár simán elképzelhető, hogy a Fekete Macskák a Tigrisek után a Hattyúkkal is ki akarnak babrálni. A múlt héten ugye a Hull otthonában nyertek David Moyesék, ám a walesiek minőségibb csapatot alkotnak, mint a City, ráadásul a fekete-fehérek jó formának örvednek, hiszen az utolsó három meccsükön hét pontot szereztek, s mindössze egyetlen gólt kaptak.

A fogadóirodákban egyértelműen a vendégek az esélyesebbek, ám borítékolható, hogy izzadós meccs vár a Swansea-ra. Igazából csak a Sunderlanden múlik a mérkőzés kimenetele, mivel a vendégeket nem kell motiválni, így pedig, ha a piros-fehérek akarnak játszani a hétvégén, akkor benne van a pakliban, hogy a másik kiesés ellen menekülő gárdától is fontos pontokat vesznek el.

A hétvége legkisebb téttel bíró meccsét Middlesbroughban rendezik, ahova a Southampton látogat, hiszen a hazaiak biztosan kiestek, míg a vendégek a középmezőnyben végeznek. Az újonc csapat a szép búcsúra törekszik majd, hiszen egy ideig az utolsó hazai Premier League mérkőzésére készül, de a vendégeknek is jól jönne a siker, hiszen az utolsó öt tétmeccsén nem tudtak nyerni a Szentek. Ennek megfelelően a bukik szerint teljesen háromesélyes a mérkőzés.

2017-05-12;47
2017-05-13;47
2017-05-14;47
209498