NB I

Botlott a Fradi, nyert a Honvéd

Címkék:

Fővárosi derbit nyert meg a kispesti a csapat, az FTC hazai pályán nem bírt a Debrecennel. NB I összefoglaló.

A Fradi nem bírt a Lokival.

Ismét egy hajrában szerzett góllal nyert a Honvéd, a szenvedő fél ezúttal az MTK volt. A piros-feketék az első félidőben is közel álltak a vezetés megszerzéséhez, gólnak azonban csak a 63. percben örülhetett a hazai publikum, amikor is Holender lőtt 20 méterről a kapuba. Gyorsan válaszolt azonban a kék-fehér együttes, hiszen egy minutummal később Ramos talált be. Ám még sem tudott pontot szerezni az MTK, hiszen a csereként beállt Koszta a 83. percben eldöntötte a találkozót és a három pont sorsát. A kispestiek ezzel újabb lépést tettek a bajnoki cím felé, míg az MTK továbbra is kieső helyen van.

Alacsony színvonalú mérkőzésnek indult a Ferencváros-Debrecen ütközet, azonban az első félidő felétől felpörgött a találkozó. Főleg a zöld-fehérek alakítottak ki lehetőségeket, azonban a Lokinak is voltak ziccerei, Feltscher lövését például Lovrencsics vágta ki a gólvonalról.

A második játékrészben a Fradi volt mezőnyfölényben, futószalagon jöttek a IX. kerületi lehetőségek, gólt azonban egyik hazai játékos sem tudott szerezni. 0-0-val ért tehát véget a találkozó, azonban a Fradi így is maradt a harmadik helyen, hiszen a Vasas nem bírt a Haladással, míg a vendégek már három ponttal visznek a kieső helyen lévő MTK előtt.

Nem lett győztese a Borsod megyei rangadónak, pedig a Mezőkövesd a 17. percben már 2-0-ra vezetett a Diósgyőr ellen. A DVTK-t megfogta a két gyors gól, így nem meglepő, hogy a piros-fehérek az első félidőben csak lehetőségekig jutottak. Bódog Tamás alapos fejmosást tarthatott a szünetben, hiszen a 47. minutumban Makrai révén szépített a miskolci csapat, a 66. percben pedig már 2-2-t mutatott az eredményjelző, Busainak köszönhetően, aki gyönyörű sarkazós gólt szerzett.

A hátralévő időben mindkét csapat a biztonságra törekedett, s komoly lehetőség egyik fél előtt sem adódott, így maradt a döntetlen, vagyis pokolian izgalmas hajrá vár a felekre a kiesés elkerüléséért folytatott csatában.

Ahogy fentebb említettük a Vasas nem tudta legyőzni a Haladás együttesét, pedig az angyalföldiek álltak közelebb a sikerhez. Összességében a piros-kékek sokkal többet tettek a győzelemért, igaz, Berecz kihagyott tizenegyese végül megbosszulta magát, a szombathelyiek ugyanis a 89. percben egyenlítettek Schimmer révén. 

A már kiesett Gyirmót ismét bebizonyította, hogy nem üti meg az első osztály szintjét, a Paks ugyanis bő fél óra alatt eldöntötte a találkozót, Bartha egyszer, míg Szakály kétszer talált be ezen intervallum alatt. 

Az Újpest-Videoton meccs lehetett volna akár rangadó is, de hamar eldőlt, előbb a korábban Újpesten is megfordult Nego lőtt egy mázlis gólt, majd két perccel később Stopira fejelt szögletből a jobb alsóba. Az Újpest még nagyobb bajba került, mikor a Lazovicot buktató Diarra pirosat kapott, de a Vidi nem szakadt meg, már csak egy gólt szerzett, de az gyönyörű volt, Scepovic tekert a bal felsőbe.

now;212
209575