Madridi tenisztorna

Románveréssel juthatnak döntőbe Babosék

  • Cesc18

Péntek délután a magyar játékos a cseh Andrea Hlavackovával az oldalán elődöntőt játszik az Irina Begu-Simona Halep román kettős ellen Madridban.

Babos Timi számára sem a múlt héten Rabatban, sem pedig ezen a héten Madridban nem jött ki a lépés egyesben, igaz, egyik tornán sem volt szerencséje a sorsolással. Párosban viszont brillírozik, Andrea Hlavackovával rögtön megnyerték az első közös versenyüket Marokkóban, és a spanyol fővárosban is szépen menetelnek. Csütörtökön a Bertens/Larsson duót verték nagy magabiztossággal.

"Nagyon örülök a győzelemnek! Nagyon-nagyon nagy meccs volt, minden pont sokat számított. Kevés hibával játszottunk, agresszívak tudtunk lenni Andreával. Az ellenfél az alapvonalról játszott az én szervámnál, ez nehezítette a feladatunkat. De nagyon jó volt a taktikánk, jó csapatot alkottunk. Nehéz mérkőzés volt, boldog vagyok, hogy így sikerült.

Eddig nagyszerűen alakul az együttműködésem Andreával! Jól érezzük magunkat a pályán, jól küzdünk, jól kiegészítjük egymást. Ez is boldoggá tesz.

Nagyon sok szurkolóm volt kint a meccsen, jó érzés volt így játszani, ennyi biztató szót hallani. Várom a holnapi meccset is!” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Várható volt, hogy erős párost alkotnak majd, hiszen Hlavackova klasszis ebben a műfajban. Összesen öt Grand Slam-döntőt játszott, ebből kettőt sikerrel vívott meg. Az idei szezonja is egyelőre parádés, Shuai Penggel három fináléban volt érdekelt, köztük Melbourne-ben az Australian Openen.

Babos/Hlavackova Begu/Halep
1.40 2.50

Papíron a Begu/Halep duó gyengébb játékerőt képvisel, mint például az előző körben legyőzött Bertens/Larsson. Ami aggodalomra adhat okot, hogy a román lányok három jó párost búcsúztattak eddig, ugyanakkor egyik ellenfelüknél sem volt meg az a lendület és önbizalom, ami Timinél és Hlavackovánál megvan. 

Halep ráadásul még egyesben is érdekelt, ami sokkal fontosabb számára, így a fókuszt elsősorban arra helyezi. Babosék többféle stílusú ellenfelet legyőztek már, az sem gond számukra, ha alapvonalról próbálkoznak ellenük, az pedig nem kérdés, hogy sokkal komolyabb páros tudással rendelkeznek, mint a román lányok. 

hatharom.com
Babosék jutnak tovább
@ 1.40