Európa Liga

Mourinho már előre kifogásokat keres?

  • MVB80

José Mourinho amiatt panaszkodott, hogy az Ajax 10 napot készülhet az Európa Liga döntőjére, míg a MU-nak még három bajnokija is van addig.

Nem volt könnyű menet, de a Manchester United bejutott az Európa Liga döntőjébe, ahol a holland Ajax lesz az ellenfele.

A MU-drukkerek kisebb infarktust élhettek át a 96. percben, amikor a korábbi Manchester City-játékos, a találkozó előtt magabiztosan nyilatkozó John Guidetti elpuskázott egy nagy ziccert, amivel döntőbe lőhette volna a Celtát.

A MU számára nem csak a trófea a tét a május 24-én esedékes stockholmi döntőben, hanem a BL-részvétel is, mivel az Európa Liga győztese automatikusan főtáblára kerül a BL következő idényében.

Mourinho a szezon során már többször is panaszkodott arra, hogy csapata milyen sok meccset játszott, és most sem volt rest megemlíteni, mennyivel kedvezőbb helyzetben van az Ajax, mivel a holland bajnokság már a hétvégén véget ér.

Melyik csapat nyeri az Európa Ligát?
Manchester United Ajax
1.50 2.62

„Az Ajax 10 napot készülhet a döntőre, nekünk viszont még három bajnokit le kell játszanunk addig. Abban bízom, hogy a Crystal Palace-nak már nem fog múlni semmi az utolsó bajnokin, mert arra a meccsre biztos, hogy felforgatott csapattal állunk majd ki, és senki nem hibáztathat majd minket, mivel három nappal később döntőt játszunk” – nyilatkozta a portugál, aki a Ligakupát már megnyerte, úgyhogy, amennyiben az EL-t is behúzza, két trófeával zárja első manchesteri évét (augusztusban a Szuperkupának beillő Charity Shieldet is megnyerte a MU, de az hivatalosan még az előző idényhez számít).

„Ez egy lehetőség számunkra, hogy hazavigyük a kupát, és hogy visszajussunk a Bajnokok Ligájába. És egy lehetőség a tökéletes búcsúra, mivel ez lesz a szezon utolsó mérkőzése”.

A United a hétvégén a Tottenham vendége lesz, de ha a Chelsea pénteken győz a West Brom ellen, akkor a vasárnapi rangadónak már nem igazán lesz tétje, mivel a Spurs már nem lehet bajnok, a MU pedig az EL-döntő miatt nem valószínű, hogy megszakad az utolsó három bajnokin, főleg, hogy négy pontot kellene ledolgoznia a Manchester Cityvel szemben.

Megtévesztő a kép, Mourinho itt nem szomorú, hanem éppen ünnepel

Az Ajaxnak viszont nagyon is fontos az Eredivisie utolsó fordulója, igaz, nincs a saját kezében a sorsa, mert nem elég nyernie, az is kell, hogy a Feyenoord pontokat veszítsen a 9. Heracles ellen.

A rotterdami csapat a legutóbbi fordulóban elrontotta az első meccslabdát, 3-0-ra kikapott az Excelsior otthonában, meglátjuk, most el tudja-e viselni a nyomást. Nem csoda, hogy megremegtek a lábak, mert a Feyenoord utoljára 1999-ben volt bajnok.

[2252549] 2017-05-14 17:30:00 Tottenham Hotspur - Manchester Unitedx;
2017-05-12;47
2017-05-13;47
2017-05-14;47
209498