Európa Liga

Ilyen oddson lehet még pakolni a Manchester Unitedet

  • varin

Az Ajax és a Manchester United is egy-egy alapembere nélkül lép pályára Stockholmban.

A Bajnokok Ligája elődöntőit követően az Európa Ligában is összeállt a nagy páros, 24-én, Stockholmban a Manchester United az Ajax együttesével csap össze az EL-trófeáért. Noha az angolok teljesítménye messze volt a meggyőzőtől, a fogadóirodák szerint még így is simán favoritjai a második számú kupasorozatnak.

Melyik csapat nyeri az Európa Ligát?
Manchester United Ajax
1.50 2.62

Manchesterben az utolsó pillanatig nyitott volt a továbbjutás kérdése, hiába szereztek vezetést Fellaini révén a házigazdák. A Celta Vigo a 85. percben egyenlíteni tudott, majd a lefújást megelőzően, ha John Guidetti jobban koncentrál, most arról beszélhetnénk, hogyan esett kútba José Mourinho szezonja.

A másik ágon az Ajax 4-1-es előnyből várhatta a franciaországi visszavágót és ugyan a hollandok Lyonban is vezetést szereztek, a 81. percre már egy gólra voltak a hazaiak a hosszabbítástól. Az utolsó percekre emberelőnybe is kerültek Lacazette-ék, ám az Ajax kivédekezte az utolsó perceket.

A döntőben tehát a Manchester United az esélyesebb, egy-egy fontosabb eltiltottja pedig mindkét csapatnak lesz, az angoloknál Eric Bailly, a hollandoknál pedig Nick Viergever nem léphet pályára Stockholmban piros lap miatt.

A két csapat korábban mindössze négyszer találkozott egymással, 2012-ben az Európa Liga kieséses szakaszában 3-2-es összesítéssel a United jutott tovább.

A 24-ei döntő előtt mindenképpen az Ajax pihenhet majd többet, hiszen az Eredivisie-ben a hétvégén már az utolsó fordulóra kerül sor, míg a United 21-én, három nappal a finálé előtt zárja a PL-szezont a Crystal Palace ellen. Igaz, Mourinhót ismerve biztosak lehetünk benne, hogy azon a mérkőzésen az első csapat a pálya közelébe nem kerül majd.

[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx;