Bundesliga

Bevállalós tippünk van a Bayernre, logikus a Herthára

Az utolsó előtti fordulójához érkezett a német Bundesliga, a bronzcsata és a kiesés elkerüléséért vívott harc pedig tovább folytatódik.

Az már korábban eldőlt, hogy a Bayern München megvédte bajnoki címét, múlt hétvégi győzelmével pedig az újonc Lipcse szerezte meg a második helyet, míg a Darmstadt jövőre a másodosztályban folytatja. Az ugyan szintén eldőlt, hogy a Dortmund és a Hoffenheim indulhat a BL-ben, ám a 3. hely sorsa még továbbra is nyitott, akárcsak az Európa Liga-indulást érő pozíciók, de ami igazán félelmetes, az a kiesési elleni harc, ugyanis a 12. helyen álló Leverkusenig bezárólag még hat csapat is veszélyeztetett. De lássuk, mely tippeket érezzük a legerősebbnek!

A 33. forduló szorzói
   
  1 x 2
Leverkusen - Köln 1.95 3.400 3.60
Freiburg - Ingolstadt 2.35 3.35 2.80
Mainz - Frankfurt 1.65 3.70 4.90
Augsburg - Dortmund 6.80 4.50 1.40
Leipzig - Bayern München 4.00 3.60 1.80
Wolfsburg - Mönchengladbach 1.85 3.60 3.80
Darmstadt - Hertha 3.55 3.35 2.00
Bremen - Hoffenheim 2.60 3.55 2.40
Schalke - Hamburg 2.00 3.50 3.40

Bár a tavasz finoman szólva sem úgy sikerült, ahogy azt Berlinben eltervezték, az utóbbi hetek bukdácsolása ellenére Dárdai Pál Herthájának még mindig reális esélye van az Európa Liga-indulás kiharcolására. A fővárosiak ezen a hétvégén a már kiesett Darmstadt otthonába látogatnak, és bár a motiváció egyértelműen mellettük szól, a végeredmény megtippelésétől mégis ódzkodunk.

Ki tudja, talán Dárdai még a fiát, Palkót is bedobja a Darmstadt ellen

Dárdai ugyanis továbbra is egy félcsapat hiányzóval kell, hogy számoljon, az pedig a Lipcse elleni meccsen is kiütközött, hogy a csapat védelme a kimaradók miatt nagyon könnyen zavarba hozható. Dárdai nem kertelt, kilátásba helyezte a fiatalok bevetését, de valójában nincs is más választása a magyar szakembernek, amolyan "all in" helyzetben kell pályára küldenie fiait.

A Darmstadt ugyan kiesett, de egészen nagy hajrát vágott ki a tavaszra, hétvégén kis híján a Bayern München ellen is összejött a pontszerzése. Egy ideig a szombati lesz az utolsó első osztályú bajnokija a csapatnak, nyilván szeretnének szépen búcsúzni a hazai közönségtől, a teher lekerült a vállakról, a formával pedig nincsen baj.

Véleményünk szerint ez a felállás jó esélyt biztosít arra, hogy hasznot húzzunk a gólokra való fogadásból, a mindkét csapat szerez gólt opcióra kínált 1.75-ös szorzó pedig egészen pofásnak tűnik.

Darmstadt - Hertha
hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.75
[2272592] 2017-05-13 15:30:00 Darmstadt - Hertha Berlinx;

A 15. helyen álló Mainznak négy pont az előnye a kieső pozícióban tanyázó Ingolstadt előtt, amely ezen a hétvégén az EL-re hajtó Freiburg otthonába látogat. Amennyiben azon a meccsen hazai siker születik, úgy a Mainz már nem lesz direkt kieső, de az osztályozós helyre még lecsúszhat, így nincs mese, a szezon utolsó hazai mérkőzésén meg kell szereznie a három pontot.

[2272588] 2017-05-13 15:30:00 Mainz 05 - Eintracht Frankfurtx;5

Nem véletlen, hogy a fogadóirodák csak 1.60-1.70-es szorzót kínálnak erre a kimenetelre, a vendég Frankfurt számára ugyanis véget ért a bajnokság. Az Eintracht a 11. helyen áll, kiesni már nem tud, feljebb lépni sem igazán, az elmúlt két fordulóban már gólt sem rúgott a csapat. Ehhez még hozzájön, hogy Niko Kovac vezetőedzőnek 5-6 játékosáról is le kell mondani, valamint, hogy ebben a felállásban még nem tudott meccset nyerni a Bundesligában (!), így viszont talán már érthető, miért fektetünk bizalmat a Mainz gárdájába.

Mainz - Frankfurt
hatharom.com
Mainz nyer
@1.65
[2272588] 2017-05-13 15:30:00 Mainz 05 - Eintracht Frankfurtx;

Igazán izgalmas randevúnak ígérkezik a Lipcse-Bayern München rangadó. Bár egyik gárda sem tud már változtatni a bajnokságban elért helyezésén, azért motiválatlanságról mégsem beszélhetünk. Az újonc lipcseiek nyilván szeretnének úgy búcsúzni a közönségüktől, hogy legyőzik a címvédőt, míg a bajorok már csak presztízsből sem engedhetik meg maguknak, hogy kikapjanak a második helyezettől.

Erről beszélt Carlo Ancelotti is, aki a Darmstadt elleni meccsen Thiagót, Hummelst, Lahmot, Robbent és Vidalt is csak padoztatta, ám az olasz mester csapata honlapjának azt is mondta, a lipcsei meccset nem engedik el, így a fenti játékosok visszakerülhetnek a kezdőbe.

Persze azért nem árt óvatosan bánni a tréner szavaival, nem látunk bele a müncheniek hétköznapjaiba, de komoly munka azért már aligha folyhat, Javi Martinez a héten például sziklát mászott, majd eltörte a kulcscsontját...

Gulácsi Péterék egyértelműen a szezon szenzációját okozták, abszolút teher nélkül, felszabadultan léphetnek pályára, egyedül Willi Orban játéka kérdéses, vagyis minden adott ahhoz, hogy megráncigálják a bajorok bajszát. 

Nehéz ennek a mérkőzésnek megjósolni a végkimenetelét, ezért egy bátrabb fogadással próbálkozunk, amellyel a közönség, a csapatok és jelen esetben mi is igen jól járnánk.

 Leipzig - Bayern München
hatharom.com
Döntetlen és 1,5 gól felett
@4.20
[2272594] 2017-05-13 15:30:00 RasenBallsport Leipzig - Bayern Münchenx;

A 3. helyért küzdő Dortmund ugyan múlt hétvégén nagyon fontos győzelmet aratott a Hoffenheim ellen, ám az Augsburg elleni találkozó legalább annyira keménynek ígérkezik, hiszen a hazaiak a kiesés elkerüléséért küzdenek. A vendégekre kínált szorzóban semmi értéket nem látunk, egy életéért küzdő gárda ellen soha senki nem mehet biztosra.

Szalaiék ezúttal Brémába látogatnak, ahol a Werder március 4. óta minden meccsét megnyerte. A zöld-fehérek még soha nem kaptak ki odahaza a Bundesligában a Hoffenheimtől, a formájuk alapján pedig rászolgálhatnak legalább egy döntetlenre (1X@1.51).

Az utóbbi 10 mérkőzéséből csak egyet nyerő Leverkusen az EL-indulásra hajtó Köln csapatát fogadja, ám a felek formája alapján, közel sem egyértelmű, hogy a gyógyszergyáriak megtörik rossz sorozatukat.

Szintén háromesélyesnek véljük a Wolfsburg-Mönchengladbach meccset, bár mivel a Farkasoknak nagyon kellenek a pontok, a Borussiaból pedig Drmic, Hazard és Raffael is sérült, beeshet egy hazai, ám az erre kínált szorzótól nem estünk hasra.

Még egy találkozóról nem ejtettünk szót, ez pedig a Schalke-Hamburg csata. A Királykékeknek igazából már mindegy, a szurkolóktól persze illene szépen elköszönni, viszont a HSV-nak élet-halál kérdés a pontszerzés. Az elmúlt szezonokban ebben a párharcban teljesen kiszámíthatatlan eredmények születtek, így jobbnak látjuk nem piszkálni most ezt a párharcot. 

2017-05-13;54
210225