Európa Liga

Ne hagyd ki a sorozat legjobbnak ígérkező meccsét!

  • MVB80

Háromgólos hátrányt próbál majd ledolgozni a Lyon az Európa Liga elődöntőjében az Ajax ellen. Vajon összejön-e nekik az, ami a BL-ben a Monacónak és az Atléticónak nem sikerült?

Szép nagy hegyet kell megmásznia csütörtök este a Lyonnak, hogy bejusson az Európa Liga döntőjébe, mivel a franciákat alaposan meglepte az Ajax az első meccsen.

A 4-1-es holland siker után a Lyon háza táján a szokásos mondatok hangoztak el, bízunk a csodában, még csak a párharc felénél tartunk, hazai pályán minden más lesz – de ilyenkor ez a természetes, az lenne a fura, ha a helyzetbe beletörődve várnák a visszavágót.

1x2    
Lyon Döntetlen Ajax
1.60 4.20 4.60

A Lyon esélyeit növeli, hogy az első meccsen combsérüléséből visszatérő Alexandre Lacazette csak negyedórát vállalt, most viszont már az első perctől a pályán lehet, ami felturbózhatja a franciák támadójátékát.

A legutóbb az Atlético Madriddal hírbe hozott 25 éves csatár a bajnokságban 28 meccsen 24 gólt szerzett, az EL-ben pedig hét fellépésén négyszer volt eredményes, ami mutatja, miért is várnak tőle olyan sokat a visszavágón a lyoniak.

Az Olympique 2,86-os gólátlaggal bír, ez a legmagasabb idén az EL-ben, az egyenes kieséses szakaszban pedig 13 gólt lőttek a három hazai meccsen, ez is bizonyítja, hogy van potenciál a csapatban. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy az elmúlt négy hazai meccsén kilenc gólt kapott az OL, és ha az Ajax is betalál, akkor el is szállnak a döntős álmok.

Márpedig az amszterdamiak a 13 EL-meccsükből csak a Legia ellen zártak gól nélkül, övék a sorozat legtöbb kísérlete és a legtöbb kaput eltaláló lövés is, úgyhogy Lyonba sem bekkelni mennek.

Valbuena (jobbra) gólja tartja még életben a lyoni reményeket

A hollandoknál eltiltás miatt nem játszhatott az első meccsen Nick Viergever és Joel Veltman, és mivel mindketten alapemberek, Lyonban visszatérhetnek, és sokat tehetnek azért, hogy Lacazette ne fickándozzon annyira.

Az Ajax fiatal csapata számára intő jel lehet a Schalke elleni negyeddöntős párharc, akkor otthon 2-0-ra nyertek, de a németek ledolgozták a hátrányt, majd a hosszabbításban már továbbjutásra álltak, aztán az Ajax belehúzott, és emberhátrányban szerzett két gólt, amivel kiharcolta az elődöntőt.

Az első meccs után a hollandok edzője, Peter Bosz azt nyilatkozta, 4-1 helyett 9-4 is lehetett volna a végeredmény, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a csütörtöki visszavágó a támadófoci ünnepe lesz, és ha a Lyon úgy tud kezdeni, ahogy az Atlético tette a Real ellen, akkor a fiatal holland csapat megremeghet.

[2490523] 2017-05-11 21:05:00 Lyon - Ajaxx;