E-sport

Nincs több időhúzás - összecsapnak a világ legjobbjai!

  • Thanatos

Szakértőnk szembemegy a közvéleménnyel és nem a papírforma eredményt várja az MSI-n.

Ha szeretnéd megismerni a League of Legends világát, mindenképpen kövesd szerkesztőnk Facebook-oldalát, hiszen Thanatos napról napra megosztja gondolatait, ötleteit és tippjeit a LoL világáról!

A Mid-Season Invitaional már javában zajlik 2 hete, ám mostanra érkeztünk el az igazán durva részhez: a 6 régió képviselői, akik rögös és áldozatokkal teli úton értek el idáig, megkezdik a csoportköröket, ahol csak a legrátermettebbek maradhatnak talpon és juthatnak majd tovább a rájátszásba. Korábban kifejtettük, hogy miért is fontos ez a rendezvény, de teljesen érthető, ha már csak az ütközetek érdekelnek minket, így egyből bele is csapunk a közepébe! Az első alkalommal az erőviszonyokról ejtek pár szót, ahogyan a végső helyezések is megtippelésre kerülnek. Mivel ezen régiók nem játszottak egymás ellen az utóbbi időben, így az első két nap tanulságait követően újabb tippek érkeznek majd, hátha akkor jobban be lehet lőni a hátralévő mérkőzéseket.

Alap információk: Egyetlen csoportban küzdenek a 6 régió képviselői, ahol mindenki kétszer találkozik mindenkivel. BO1 szériák zajlanak, naponta 6 mérkőzéssel. A rájátszásba az első négy csapat jut be, akik ezzel biztosítják régiójuk kiemeltségét a világbajnokság sorsolásán. A végső győztes pedig rengeteg pénzt, egy hatalmas kupát, és persze az örök dicsőséget viszi haza.

Időpontok: Szerdától kezdve minden nap 6 db mérkőzés zajlik le, így 20:00 - 02:00-ig biztosít szórakozást az érdeklődőknek.

Szakértői tipp (erőviszonyok):

6.  Kína - Team WE

Mindig reményteli régió, amely folyamatosan leszerepel. Előfordulhat, hogy mutatnak egy-két szép mozdulatot, de nem jutnak majd ki a csoportból

5. Európa - G2 Esports

Nemzetközi porondon valahogy sosem tudtak jól teljesíteni a srácok. Komolyan veszik a tornát, ám előfordulhat, hogy itt ez is kevés lesz… ismételten.

4. Dél-Kelet-Ázsia - GYGABITE Marines

Nagyon meggyőző Play-In Stage szereplés után úgy érzem megérdemlik a kijutást a csoportból, és minden esély megvan erre.

3. Észak-Amerika - Team Solo Mid

Ez egy bátor tipp. Mindig úgy fest, hogy nagyon rendben vannak, ám nemzetközi porondon elvesznek. Mivel időeltolódással ők nagyon nem számolnak, ráadásul a Play-In Stage alkalmával 0 - 2-ről is tudtak fordítani, biztosan mondhatjuk, hogy fizikailag és mentálisan felkészültek. A többi régió ellen ez sokszor elég lehet, ám a legjobbakkal szemben ez kevés lehet.

2. Dél-Korea - SKT T1

Nagyon erős, mindig domináns társaság, akiket általában azok izzasztják meg a legjobban, akikkel év közben is küzdenek. A jelenlegi felállásuk hihetetlen ütőképes, de nemzetközi porondon még nem mérettették meg magukat. A kiélezett és változatos versenyek miatt kicsit szembe is megyek az általános szakértői véleménnyel, ám szerintem van náluk erősebb csapat a bajnokságon.

1. LMS - FlashWolves

Nagyon dominánsak voltak a saját régiójukban, továbbá egyelőre nemzetközi porondon is. Szimpatikus, összeszedett, okos és hihetetlenül agresszív játékstílus jellemzi őket. Régóta küzdenek, hogy a legjobbak legyenek, most beérhet a sok évnyi szüntelen felkészülés és kitartás.

Oddsok a végső győztesre
SK Telecom T1 1.20
Flash Wolves 10.00
World Elite 11.00
G2 Esports 19.00
Team SoloMid 26.00
Marines Esports 101.00

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.