Darts

Kizárt, hogy Taylor ne jusson be a rájátszásba!

Elérkeztünk az alapszakasz utolsó fordulójához, melynek Aberdeen ad otthont. Egy kérdés maradt, hogy Phil Taylor vagy Dave Chisnall szerzi meg az utolsó rájátszást érő helyet.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1500-an vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

Múlt héten Sheffieldben letisztult a kép, azzal, hogy Raymond van Barneveld, Adrian Lewis és James Wade is kikapott, a matematikai esélyük is elszállt a play-offra, főleg miután Phil Taylor  bravúrgyőzelmet aratott Michael van Gerwen ellen. A 16-szoros világbajnok angol legendának, így egyetlen kihívója maradt az utolsó fordulóra, ő pedig nem más, mint a Premier League történetének egyik legkomolyabb feltámadását bemutató Dave Chisnall.

Ugyan csak két pont választja el őket, de nagy esélye Chizzynek nincs, hogy megkaparintsa a negyedik helyet. Neki ugyanis -5-ös a legaránya, míg Taylornak +5-ös, tehát Chisnallon csak az segítene, ha az "öreg" nagy vereségbe szaladna bele Adrian Lewis ellen. Erre azonban vajmi kevés az esély, a fiatalabb angol teljesen elveszítette a fonalat a sorozat végére, ráadásul aligha szándékozik keresztbe tenni az egykori mesterének. No meg arra sincs garancia, hogy Chisnall lemossa a színpadról James Wade-et, bár erre inkább fogadnánk, mint arra, hogy Taylor nagyon kikap...

Hiába van tehát lőtávolon belül Chizzy, valójában csodára lenne szüksége a rájátszáshoz.

A másik két összecsapáson Michael van Gerwen és Peter Wright az alapszakasz-győzelemért küzd, ami plusz 25 ezer angol fontot ér. Jelenleg csupán egy pont van köztük, és a hollandra az a Gary Anderson vár, aki hazai publikum előtt dobálhat, mint ahogyan egyébként Wright is. Az extravagáns skót Raymond van Barnevelddel néz majd farkasszemet, aki elég csalódott lehet, hiszen voltak nagyon jó periódusai a sorozatban, ám az elmúlt hetekben nem találta a játékát. 

Van Gerwen rövid időn belül két komoly vereséget is elszenvedett, Sheffieldben Taylor ellen csupán három leget fogott, míg a vasárnapi European Darts Grand Prix fináléjában 0-6-ra maradt alul Wrighttal szemben. Kíváncsian várjuk, hogy Aberdeenben sikerül-e magához térnie a pofonok után. Tavaly szerencsét hozott neki ez a skót helyszín, emlékezhetünk, hogy itt dobta meg azt a fantasztikus 123.40-es rekordot Michael Smith ellen.

Fogadás szempontjából egyébként ez egy felejthető forduló, talán Chisnall győzelmében van fantázia, hiszen a személyében az egyik legjobb formában lévő játékos lép tábla elé az egyik legrosszabb passzban lévő dartsos (Wade) ellen.

Aberdeen, 15. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Dave Chisnall-James Wade 1.70 4.25 3.25
20:45 Phil Taylor-Adrian Lewis 1.75 4.10 3.10
21:15 Peter Wright-Raymond van Barneveld 1.65 4.25 3.50
21:45 Michael van Gerwen-Gary Anderson 1.60 4.35 3.65

Kattints a képre a játékért!