Sportfogadás

Imádják az emberek a portugál Goofy kutyát, aki akár meg is verheti az olasz majmot

  • varin
Címkék:

Portugália és Azerbajdzsán előadásáról beszél mindenki az első elődöntőt követően.

Nagyon szépen alakult fogadási szempontból az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, ahogy azt jeleztem is, nem érdemes hatalmasakat kockáztatni, a legnagyobb meglepetést Finnország kiesése (3.75), valamint Lengyelország továbbjutása (1.72) szolgáltatta, ám aki olvasta a keddi cikket, az utóbbival nyerhetett is.

Úgy tűnik azonban, hogy lesz egy hatalmas kihívója a korábban favoritként kikiáltott olaszoknak, hiszen a portugál "Goofy" igencsak nagy sikert aratott az elődöntőben és nem is véletlen, hogy Salvador Sobral szorzója 6-ról 3.50-re csökkent. Nőtt azonban két esélyes oddsa is, mind Svédország, mind Örményország száma emelkedett, noha a kvalifikáció után a csökkenés lett volna a papírforma. A szorzók alapján tehát a fenti két ország között fog eldőlni a végső győztes sorsa, hiszen szombatig már egyik nótát sem halljuk majd, mivel a döntőbe automatikusan kvalifikált olasz dalt is kedden ismerhettük meg, igaz, rövidebb formában.

Mint arról több külföldi oldal is értekezik, egyértelműen a portugálok voltak az első megmérettetés pozitív meglepetései és bizony a kijevi közönség is hamar szerelembe esett a furcsa gesztusokkal és mozdulatokkal átszőtt dal kapcsán. A negatív jelzők többsége pedig Belgiumot és Blanche-t illette, aki első ránézésre hihetetlen esetlenül és riadtan viselkedett a színpadon.

A 17 éves lány szorzója egyébként igazi hullámvasutat jár be, volt már 9.00, 81.00 is a végső győzelemre, most pedig 18.00.

A legtöbb beszédtémát azonban az azerbajdzsáni produkció szolgáltatta és ha megnézzük újra a dalt, talán nem is véletlenül.

Az Eurovíziós Dalfesztivál csütörtökön este folytatódik, amelyre természetesen ismét lesz beharangozó, valamint tippek. A hetedikként színpadra lépő Pápai Joci továbbjutására jelenleg 1.28-as, míg a végső győzelemre 151-szeres oddson fogadhatunk.

Melyik ország nyeri a 2017-es Euróvíziót?
Olaszország 1.83
Portugália 3.25
Bulgária 13.00
Svédország 17.00
Belgium 17.00
Örményország 21.00
...  
Magyarország 151.00