Premier League

Igazából csak az Arsenalnak van vesztenivalója

A 26. fordulóból elmaradt Southampton-Arsenal mérkőzést pótolják szerdán Angliában.

Az Arsenal három pontért utazik Southamptonba. - Fotó: facebook.com/Arsenal

A Szentek és az Ágyúsok csatájában mindössze a fővárosiaknak van igazi veszítenivalójuk, hiszen amíg a vendégek a Bajnokok Ligáját jelentő helyek egyikéért harcolnak, addig a hazaik legjobb esetben is csak a nyolcadik pozíciót tudják megkaparintani. Igaz, a déliek azon lesznek, hogy megszerezzék ezt a helyezést, továbbá visszavágjanak a fővárosiaknak.

1x2    
Southampton Döntetlen Arsenal
3.70 3.50 1.90

Claude Puel fiai ugyanis az FA Kupából az Arsenallal szemben estek ki, ráadásul a déliek igen nagy pofont kaptak januárban, hiszen a vendégek 5-0-ra (!) tudtak nyerni a St. Mary's-ben, ekkora Southampton-zakóra pedig évek óta nem volt példa. A vereség egyébiránt könnyen megismétlődhet, hiszen a piros-fehérek nem várják túl jó előjelekkel a hétközi mérkőzést, hiszen a legutóbbi négy meccsén nyeretlen maradt a Soton, s gólt is csak kettőt szerzett, ám azokkal sem ment semmire.

A hazaikat tehát főként a visszavágás fűti szerdán, na, meg az, hogy egy sikerrel a nyolcadik helyen találhatnák magukat, amit ha megszereznének végül, akkor összességében egy pofás kis szezont zárhatnának, hiszen ugye az Európa Ligában a csoportkörig jutottak, míg az Angol Ligakupában döntőztek. Ennek fényében pedig borítékolható, hogy mindent megtesznek majd a hazaiak, hogy legyőzzék a vendégeket, amihez jó hír, hogy a hazaiak csak Charlie Austin, Matt Targett, Virgil van Dijk és Alex McCarthy játékára nem számíthatnak szerdán.

[2252438] 2017-05-10 20:45:00 Southampton - Arsenalx;

Ami a vendégeket illeti, az Arsenal 2-0-ra legyőzte vasárnap a Manchester United együttesét, s így egy kis reménysugár csillant fel az alagút végén, hogy Arséne Wengerék mégis odaérhetnek a Bajnokok Ligája indulást biztosító helyek egyikére. Igaz, ahhoz, hogy ez megtörténjen, az Ágyúsok a hátralévő mérkőzéseiken nem hibázhatnak, ugyanakkor bízniuk kell abban, hogy riválisaik - Liverpool és Manchester City - közül valamelyik botlik a szezon végén.

Alexis Sánchezék tehát jó passzban várják a hétközi bajnokit, azonban nem árt tudni, hogy a piros-fehérek roppant mód szenvednek házon kívül az utóbbi hetekben. A legutolsó nyolc idegenbeli tétmérkőzéséből ugyanis mindössze kettőt (!), az ötödosztályú Sutton és a már kiesett Middlesbrough ellenit tudta megnyerni az Arsenal. Ugyanakkor nem rossz ómen, hogy Arséne Wenger mindössze Santi Cazorlára nem számíthat szerdán.

Az idegenbeli gyenge produkció mellett egyébiránt érdemes egy pillantást vetni a felek southamptoni egymás elleni statisztikájára. Függetlenül attól, hogy az Arsenal 5-0-ra tudott nyerni januárban az FA Kupa keretein belül délen, az Ágyúsoknak a Premier League-ben nagyon nem megy a St. Mary's-ben. A felek utolsó öt southamptoni meccsén nem tudott győzni Arséne Wenger együttese, sőt a legutóbbi két ütközetet egyaránt a Soton nyerte, a legutolsó fővárosi diadalig egészen 2003-ig (!) kell visszalapozni a históriás könyvekben.

[2252438] 2017-05-10 20:45:00 Southampton - Arsenalx;5

Összességében tehát mindkét fél a győzelemre játszik majd, aminek a bukmékerek is hangsúlyoznak, hiszen háromesélyben ugyan az Arsenal a favorit, ám nem toronymagas esélyes a fővárosi csapat. A fogadóirodák szerint így pedig sok gól várható, a     is csak 1.60-szoros oddsot kínál arra, ha legalább három találat születne a felek hétközi mérkőzésén.

209498