Bajnokok Ligája

Egy 2015-ös meccs miatt bíznak a csodában az Atléticónál

Szinte reménytelen helyzetből várja a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját az Atlético Madrid, amely háromgólos hátrányt szedett össze a városi rivális Real ellen.

Az Atlético Madrid utolsó nemzetközi kupameccsére készül jelenlegi otthonában, az 1966 óta működő Vincente Calderón-stadionban.

Ahhoz, hogy a búcsú igazán szépre sikerüljön, jó nagy csoda kellene, nagyjából az a kategória, amit a Barcelona művelt a Paris Saint-Germain ellen a nyolcaddöntő visszavágóján, igaz, Messiék akkor négygólos hátrányból indultak, így az Atleti most eggyel jobban áll.

A múlt alapján sok reményt nem fűzhet Simeone csapata a visszavágóhoz, hiszen az európai kupákban korábban mindig az Atlético húzta a rövidebbet a Real ellen, elég csak a 2014-es és a 2016-os BL-döntőre gondolni.

Hogy akkor mégis miben bízhatnak az Atlético-drukkerek? Például abban, hogy a hosszabbításban elbukott 2014-es finálé óta a legutóbbi elődöntőt nem számítva tíz meccset játszottak, és azok közül csak egyet bukott el a csapat, igaz, azt tavaly novemberben éppen hazai pályán, és ugyanúgy 3-0-ra, mint most a Bernabéuban.

Az Atléti tíz meccse veretlen otthon a nemzetközi kupákban – nyolc győzelem és két döntetlen díszíti a sorozatot -, és az öt, hazai pályán megvívott európai kupaelődöntőjén még gólt sem kapott.

[2490503] 2017-05-10 20:45:00 Atlético Madrid - Real Madridx;10

A Marca nevű spanyol lap összeszedte az Atlético fordításait, volt belőle hét is, de háromgólos hátrányból még egyszer sem tudott továbbjutni a csapat, két gólt is csak kétszer tudott ledolgozni, de végül mindkétszer elvérzett, az 1966-67-es BEK-szezonban a Vojvodina ellen megismételt meccsen, 2004-ben az Intertotó Kupában pedig a Villarreallal szemben büntetőkkel.

Az európai kupaelődöntők történetében ötször fordult elő, hogy egy csapat 0-3-ról ment neki a visszavágónak, és csak egyszer sikerült összehozni a továbbjutást, 1986 áprilisában a Barcelona Pichi Alonso mesterhármasával verte a Göteborgot, majd tizenegyesekkel kiharcolta a döntőt.

Hogy az Atlético-drukkerek mennyire elszántak, azt mutatja, hogy 100 000 jegyigénylés érkezett a meccsre, így még a 70 ezres új stadionba sem férne be mindenki, aki a helyszínen szeretné buzdítani a csapatot, de az 54 ezres Vicente Calderónban is garantáltan forró lesz a hangulat.

Simeone azt mondta, ha motiválnia kellene a játékosokat, akkor rosszul végeznie a munkáját

Amikor a visszavágó szóba került, az Alético háza táján a legtöbben a 2015 februárjában játszott bajnokit emlegették, amikor 4-0-val küldték haza a Realt, ez az eredmény most egy cardiffi utat érne.

A hazaiaknál a horvát Vrsaljko továbbra is sérült, Juanfran viszont felépült, így a Realnál nevelkedő jobbhátvéd minden bizonnyal visszatér a kezdőbe.

A vendégeknél az első meccsen megsérült Carvajal mellett Bale tartozik a hiányzók közé, így Nacho vagy Danilo kerülhet ki a bekksor jobb szélére, Isco pedig Benzema és Ronaldo társaként kezdhet elöl.

A Real 60 mérkőzés óta mindig szerzett legalább egy gólt, ha szerda este is betalál, akkor szinte biztos, hogy döntőbe jut, másrészt beállítja a Bayern München 61 meccses rekordját. 

1x2    
Atlético Döntetlen Real Madrid
2.55 3.35 2.55
[2490503] 2017-05-10 20:45:00 Atlético Madrid - Real Madridx;