Bajnokok Ligája

Egy percig nem volt kérdés, a Juve lesz ott Cardiffban

  • ivan

A Juventus az egy héttel ezelőtti odavágóhoz hasonlóan ezúttal is legyőzte a Monacót (2-1), így kettős győzelemmel és 4-1-es összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába.

A mérkőzés előtt a szurkolók és a fogadók döntő többsége úgy gondolta, hogy a Juventus a monacói mérkőzéshez hasonlóan hazai pályán is legyőzi a szezon meglepetéscsapatát, és végül a várakozásoknak megfelelően az olasz bajnok be is jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. A hatharom.com is ráérzett a meccsre, hiszen előzetesünkben egy 2.35-ös szorzóval kecsegtető fogadással próbálkoztunk, ami a 2-1-es végeredménynek hála ki is zöldült.

A Juventus bejelentkezett a BL-trófeáért?!

A találkozó első 10 percében ugyan a Monaco megpróbálta egy gyors góllal kizökkenteni a zebramezeseket, ám Buffonék a helyükön voltak - a rutinos kapus hibázott egy nagyot, de Mbappé kapufája már lesről született -  a kezdeti vendégrohamok után pedig a Juventus fokozatosan vette át a játék irányítását.

Az első félidő derekához érve kis túlzással élve már futószalagon dolgozta ki a helyzeteit az olasz gárda, és ha nem Subasic állt volna a vendég kapuban, nem kellett volna a 33. percig várni az első találatra. A horvát kapus Mandzukic fejesét ugyan még bravúrral hárítani tudta, ám a kipattanónál már nem volt sansza, a horvát csatár góljával az Öreg Hölgy megszerezte a vezetést, összesítésben pedig már 3-0-s előnybe került.

Mandzukic gólja szemmel láthatón megnyugtatta a Juventust, amely még az első félidő zárása előtt megduplázta előnyét és ezzel egyetemben el is döntötte a továbbjutás kérdését. A torinóiak második gólját Dani Alves egy csodás kapáslövés után szerezte meg, a brazil hátvéd ezzel pedig abszolút főszereplőjévé vált ennek a párharcnak, hiszen mind a négy Juventus-gólban aktívan közreműködött.

Ahogy az várható volt, a fordulás után már nem szakadtak meg a csapatok, a Monaco - bár próbálkozott becsülettel - elvesztette a lelkesedését, a Juve pedig néhány gyors kontrából, hosszú indításból tudott elsősorban veszélyeztetni.

Mbappénak nincs oka az elégedetlenségre, 18 évesen és 140 naposan a valaha volt legfiatalabb játékos, aki BL-elődöntőben gólt szerzett / uefa.com

Aztán a sors mégis kegyes volt a Monacóhoz, amely a 69. percben Mbappé révén megszerezte a becsületgólját, ezzel november óta az első csapat lett, amely bevette a Juventus kapuját a Bajnokok Ligájában. Gigi Buffon egy 690 perces góltalansági szériát hozott össze, a 18 éves Mbappé pedig a Monaco idénybeli 150. gólját (!) szerezte meg, nem mellékesen a legfiatalabb gólszerző lett az elődöntők történetében.

A vendégek gólja után némi feszültség szökött be a pályára, de komoly említésre méltó jelentekből már nem sokat láthattunk és már a végeredmény sem változott, a Juventus az egy héttel ezelőtti 2-0-s győzelem után ezúttal 2-1-re győzte le a Monacót és teljesen megérdemelten jutott be 2015 után újra a Bajnokok Ligája fináléjába. Akkor a Barcelona az útját állta, és az is biztos, hogy ezúttal is spanyol csapat lesz az ellenfele, de hogy melyik madridi gigász lesz még ott Cardiffban, az szerda este kiderül.

Dani Alvesnek a cardiffi döntő lesz karrierje 100. BL-mérkőzése  - sokat tett érte/uefa.com

A Juventus a bajnokság, a kupa és a BL küzdelmeiben is felérhet még a csúcsra, míg a Monaco a búcsú ellenére fantasztikus szezont mondhat magáénak, hiszen ha a BL-győzelem nem is jött össze, a francia bajnokság szinte már zsebben, így 17 év után nyerhet ismét komoly trófeát.

[2490504] 2017-05-09 20:45:00 Juventus - Monacox;