Angol foci

Mourinho végleg lemondott az idei szezonról

A portugál mestert nem különösebben érdekelte az Arsenal elleni vereség, már a csütörtökre koncentrál.

2-0-s vereséget szenvedett a Manchester United az Arsenal ellen, ezzel pedig szinte biztosra vehető, hogy a Vörös Ördögök nem tudják majd a Premier League-ből kiharcolni a Bajnokok Ligája-kvalifikációt. José Mourinho nem is tagadta, hogy a fókusz már a Celta Vigo elleni visszavágón van, a szavaiból pedig érezhető volt, hogy hiába van még matematikai esélye a Unitednek a bajnokságban is odaérni a dobogóra, már lemondtak az idei PL-szezonról.

Fotó: ESPN FC

"Szerettünk volna jó eredményt elérni, nem is mondhatja senki, hogy nem akartunk nyerni az Arsenal ellen, és így lesz ez a következő három találkozónkon is. De azt hiszem, mindenki számára egyértelmű, hogy már a csütörtöki meccsre készülünk, mert nem gondoljuk, hogy reális esélyünk van beférni a Premier League-ben a top4-be. A másik három csapatnak nem kell heti több mérkőzést játszania, így aligha szúrják majd el a lehetőségeiket" - nyilatkozta Mourinho.

Az első négyben végez
Manchester City 1.02
Liverpool 1.20
Arsenal 5.00
Manchester United 13.00

A Special One mindazonáltal elégedett volt a látottakkal és nem felejtett el odaszúrni egyet Wengernek, illetve az Arsenal-szurkolóknak sem.

"Csalódott vagyok az eredmény miatt, a játékkal azonban elégedett lehetek, mert sok helyzetet dolgoztunk ki. Nekünk nem volt szerencsénk, nekik igen. Jones, Smalling és Mata is hetek óta először lépett pályára, ennél többet pedig nem is várhattam tőlük. Ahogyan a 19 éves Axel Tuanzebe teljesítményével is nagyon elégedett vagyok, alighanem Alexis Sánchez is megtanulta a nevét.

Ez volt az első alkalom, hogy úgy hagytam el a Highburyt vagy az Emirates-et, hogy az Arsenal-szurkolói örülhettek. Az első! Korábban mindig lehajtott fejjel, sírva kullogtak hazafelé. De ne tagadjuk, hogy az Arsenal egy sztárcsapat és Wenger egy igazán nagy vezetőedző" - utalt arra Mou, hogy ez volt az első PL-veresége a francia mester ellen.

Ki jut tovább?
   
Manchester United Celta Vigo
1.10 5.80
Első mérkőzés: Celta Vigo-Manchester United 0-1

Csütörtökön tehát következik a Celta Vigo elleni Európa Liga-visszavágó, hétvégén pedig a Tottenham vendégei lesznek Rashfordék.

209498