Férfi kézilabda

Teljesen esélytelen a magyar válogatott Dániában

A magyar férfi kézilabda-válogatott több kulcsemberét is nélkülözi a vasárnapi, dániai Eb-selejtezőn.

A dánok alighanem átrobognak rajtunk. Fotó: MTI

Noha egy kis szerencsével csütörtökön ismét legyőzhette volna a magyar férfi kézilabda-válogatott Dánia legjobbjait, vasárnap alighanem igen nagy pofonba néznek bele Javier Sabaté fiai. Köszönhetően annak, hogy a magyar válogatott megannyi kulcsjátékosa kihagyja a hét utolsó napján, Aarhusban rendezendő találkozót.

1x2    
Dánia Döntetlen Magyarország
1.09 12.50 6.50

Már a csütörtöki meccs előtt kiderült, hogy Ancsin Gábor és Nagy Kornél sérülés miatt sem a hétközi, sem a hétvégi mérkőzésen nem áll a szakmai stáb rendelkezésére, aztán pénteken további két játékos került ki a keretből. Császár Gábor családi okok, míg Iman Jamali térdproblémái miatt nem tudott elutazni a hétvégi visszavágóra, helyettük egyébiránt Borbély Ádám és Szepesi István került az utazók közé. Szombaton aztán robbant a bomba, Nagy László és Mikler Roland is kihagyja az aarhusi találkozót, előbbi derékbántalmak, utóbbi porckorongsérve miatt nem tart a csapattal, így pedig gyakorlatilag egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzik majd tőlünk, ami igen komoly érvágás.

A magyar válogatott kerete a dániai mérkőzésre*:
Kapusok: Székely Márton (Grundfos Tatabánya KC), Borbély Ádám (Telekom Veszprém).
Jobbszélső: Iváncsik Tamás (Elverum).
Jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged).
Irányító: Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya KC).
Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), Uros Vilovski (Bergischer HC).
Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém).
Balszélsők: Szepesi István (Mezőkövesdi KC).
*Forrás: hetmeteres.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elég, ha csak a csütörtöki, 25-25-re végződő találkozót nézzük, amikor Jamali hét, Császár öt, Nagy László egy találatig jutott, vagyis válogatottunk góljainak felét (!), az előbb említett kimaradó játékosok szerezték. Arról nem is beszélve, hogy Mikler Roland 15 (!) védéssel segítette a csapatot, tehát igen sokat változott a leányzó fekvése pár nap leforgása alatt.

Mindezek mellett, ha figyelembe vesszük azt, hogy a skandinávok már nagyon le akarnak győzni minket - a válogatottak utolsó két egymás elleni meccsén ugye nyeretlenek maradtak a dánok -, továbbá szeretnék kiszolgálni közönségüket, akkor egyértelmű, hogy mely gárda a mérkőzés esélyese. Szerintünk csak az olimpiai bajnokon múlik, hogy mekkora lesz a különbség a felek között, de ilyen előjelekkel alighanem legalább hattal jobbak lesznek a dánok.

hatharom.com
Dánia -5,5
@1.70

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti vasárnap 20:30-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.

Az 1-es csoport állása
1. Dánia 3 2 1 0 90:68 5
2. Magyarország 3 2 0 0 77:68 5
3. Hollandia 3 0 0 2 47:57 2
4. Lettország 3 0 0 2 39:60 0