Premier League

Szenvedős meccs vár a Liverpoolra

A Vörösök azt a Southampont látják vendégül vasárnap, amelyet bő két éve nem tudták legyőzni a bajnokságban.

A 36. forduló következik a Premier League-ben, a hétvége rangadója az Arsenal-Manchester United találkozó, ezzel vasárnap külön cikkben is foglalkozunk majd. A Chelsea-Middlesbrough ütközetről hétfőn számolunk be, a Hull City-Sunderlandről ide kattintva olvashattok bővebben, míg a Manchester City-Crystal Palace, a Leicester-Watford és a Swansea-Everton összecsapásról korábban írtunk. Ám ezen ütközeteken kívül még három meccset rendeznek hétvégén az angol első osztályban.

   
  1 x 2
Manchester City-Crystal Palace 1.22 6.30 10.00
Bournemouth-Stoke 2.10 3.40 3.25
Burnley-West Bromwich 2.15 3.10 3.40
Hull City-Sunderland 1.45 4.20 6.50
Leicester-Watford 1.55 3.80 5.70
Swansea-Everton 2.65 3.25 2.50
Liverpool-Southampton 1.55 4.00 5.30
Arsenal-Manchester United 1.95 3.40 3.65
Chelsea-Middlesbrough 1.15 7.00 15.00

Szenvedős meccs vár a Liverpoolra. - Fotó: facebook.com/LiverpoolFC

Az egyik mumusával találkozik a hétvégi fordulóban a Liverpool, hiszen a Southampton gárdája látogat az Anfield Roadra. S, hogy a Szentek miért számítanak a Vörösök mumusának? Nos, a felek legutolsó négy meccsén a Vörösök mindössze egy ikszre voltak jók, s csak két gólt lőttek, míg, ha kizárólag a gárdák Premier League ütközeteit vesszük alapul, akkor az LFC legutóbb 2015 februárjában győzte le bajnokin a Sotont, míg az Anfield Roadon egészen 2014 augusztusáig kell visszalapozni az utolsó hazai sikerig az angol első osztályban.

A formákat tekintve viszont egyértelműen a hazaiaknak áll a zászló, hiszen Jürgen Kloppék márciustól számítva mindössze egy vereséget szenvedtek, s a legutóbbi négy találkozójukból hármat is behúztak. Ezzel szemben a vendégek az utolsó három meccsükön csak egy pontot gyűjtöttek, múlt héten a Hull City ellen ráadásul úgy maradtak nyeretlenek a Szentek, hogy a 91. percben Dusan Tadics büntetőt hibázott...

Lelkileg tehát nincsenek topon a déliek, ráadásul különösebb tétje nincs is számukra a mérkőzésnek, hiszen maximum a nyolcadik helyre érhetnek oda. Ezzel szemben a Mersey-partiaknak csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, hiszen vesztett pontok tekintetében nagyon szoros az élmezőny.

Azonban a hazaiaknál Sadio Mané mellett egy másik kulcsember, Philippe Coutinho is megsérült, a brazilt a hétfői, Watford elleni meccsen a 13. percben kellett lecserélni, s játéka erősen kérdéses vasárnap. Ha pedig nem játszik Coutinho, akkor benne van a pakliban, hogy a Szentek ezúttal is megviccelik a Vörösöket, hiába számítanak Jürgen Kloppék toronymagas esélyesnek a bukmékerek szerint.

A Stoke a Bournemouth együtteséhez látogat.

A Bournemouth és a Stoke is szinte biztosan megmenekült a kieséstől, így mindkét csapat már a következő szezonra tervezhet. Ennek köszönhetően egy élvezetes, támadófocit hozó mérkőzésre van kilátás a Dean Courton, a felek általában gólgazdag mérkőzéseket játszanak a Premier League-ben. Tavaly oda-vissza a Stoke nyert, idén a felek decemberi meccsét a déliek húzták be, akiknek feltett szándékuk, hogy a szombati összecsapást is megnyerjék. A fogadóirodákban a bordó-feketék a meccs esélyesei, de a hiányzókat figyelembe véve, illetve azt, hogy nincs komolyabb tétje az összecsapásnak, benne van a pakliban a meglepetés.

A Burnley-West Bromwich mérkőzésen gyakorlatilag csak a hazaiaknak van vesztenivalójuk, hiszen matematikailag még kieshetnek a Premier League-ből. Ám annyira szoros a mezőny hátsó része, hogy ez vélhetően nem történik meg, így az újonc és a birminghami csapat voltaképp egy felszabadult mérkőzést produkálhat.

A bukiknál egyébként a Burnley az esélyesebb, s nem csak az otthoni környezetében nyújtott masszív teljesítménye miatt, hanem ezért is, mert a WBA pocsék formában van. Tony Pulisék ugyanis zsinórban négy vereséget számlálnak, de ami ennél is aggasztóbb, hogy a vendégek 465 perce (!) gólképtelenek. Így pedig már nem is olyan meglepő, hogy a fogadóirodákban egyre kisebb oddsot ajánlanak az újonc sikerére.

2017-05-05;47
2017-05-06;47
2017-05-07;47
2017-05-08;47
209498