Nemzetközi foci

Gulácsiék kiütötték Dárdaiékat, simán nyert a Barca és a Real is

  • varin

Németországban a Darmstadt kiesett, míg Gulácsiéktól már aligha lehet elvenni az ezüstérmet.

Premier League

Angliában inkább a kiesés szempontjából rendeztek fontos találkozókat. Kora délután a Manchester City simán, 4-0-ra gázolta le a Crystal Palace-t, ezzel pedig a londoni csapat számára kézzelfogható közelségbe került a veszélyzóna, hiszen annak tudatában hagyhatták el az Etihad gyepét, hogy a körülmények kedvezőtlen alakulása esetén akár három pontra is feljöhet rájuk a 18. helyezett Swansea.

Igazi totógyilkos mérkőzésre került sor a Hull City és a Sunderland között. Noha a Tigriseknek élet-halál kérdése volt a győzelem, David Moyes csapata pedig már kiesett, a Fekete Macskák óriási meglepetésre mégis győzni tudtak a sárga-feketék otthonában. Élni tudott azonban a kínálkozó lehetőséggel a Swansea, amely Llorente korai góljával legyőzte a motiválatlan Evertont, kiesőhelyre taszítva ezzel a Tigriseket.

2017-05-06;47

La Liga

Életben tartotta rendkívül apró, kiesés elkerüléséről szőtt álmait a Sporting Gijón, amely a hetek óta csak vegetáló Las Palmast gyűrte le hazai pályán. A piros-fehérek lemaradása így három pontra csökkent a Leganeshez képest és Castróék most szurkolhatnak, hogy a Leganes bukjon a Betis ellen.    

A három nagycsapat közül az Atlético szenvedősen nyert 1-0-ra az Eibar ellen, a Barcelonára csak ráijeszteni tudott a Villarreal és végül 4-1-gyel hozták a katalánok a találkozót, míg a Real Madrid 15 perc alatt döntésre vitte a Granada elleni bajnokiját.

2017-05-06;87

Bundesliga

Megvan az első kieső Németországban, a Darmstadt a vereségével menthetetlen, és mivel az Ingolstadt sem tudott nyerni a Leverkusen ellen, az ő helyzetük is igen nehéz.

A Dortmund a bronzderbin legyőzte a Hoffenheimet, míg a Hertha-Leipzig találkozó vendégsikerrel ért véget, Gulácsiék 4-1-re nyertek Berlinben.

2017-05-06;54

Serie A

Itáliában a Napoli-Cagliari találkozón nem történt meglepetés, az újonc simán kikapott Mertenséktől, amellyel a déli együttes ideiglenesen ismételten feljött a második helyre.

A Juventus viszont nem tudta megnyerni a torinói derbit hazai pályán, ez pedig ha nem is biztosan jelent majd problémát a Zebráknak a végelszámolásnál, azért kellemetlen meglepetés Allegriéknak. Ha a Roma vasárnap legyőzi a Milant, jövő héten pedig a Juventust az Olimpicóban, négy pontra csökken a két fél között a különbség.

2017-05-06;55